Etimologie-cea care da viata, maiestuoasa (Latina)

Sarbatoare- 28 august

Augustina este un nume care desemneaza o femeie de caracter, activa si care detine o forta iesita din comun. Este o veritabila gura de aer proaspat, foarte energica, careia ii vine greu sa stea pe loc.

Determinata, Augustina detine curajul si forta de care are nevoie pentru a-si duce la bun sfarsit toate planurile si toate obiectivele. Augustina este dintr-o bucata, spunand mereu ceea ce simte, fiind uneori de o sinceritate neasteptata uneori. Dar este foarte sincera si isi doreste sa trasminta mereu mesajul potrivit.

Chiar daca este foarte independenta, Augustina este si foarte sociabila si calduroasa. Are un spirit viu si manifesta curiozitate pentru cele mai variate domenii. Este entuziasta si mereu in miscare, deci rutina este un lucru pe care il detesta.

Augustina are mare incredere in deciziile si opiniile sale. Dar uneori poate sa se arate retincenta atunci cand vine vorba despre ideie si valorile care nu sunt la fel cu ale sale. Deci poate sa fie extrem de rigida, tiranica, chiar atunci cand vine vorba despre principiile sale.

Emotivitatea sa merge mana in mana cu caracterul sau schimbator, uneori cam excesiv. Augustina este foarte rapida atunci cand vine vorba despre reactiile sale si are tendinta de a fi cam impulsiva, in functie de ceea ce simte pe moment.

Este foarte sigura pe ea si capcitatile sale si este destul de sensibila la criticile si remarcile celor din jur. Este autoritara si foarte decisa si poseda un magnetism fara pereche.

Augustina adora sa se afle in societate iar entuziasmul, felul in care vorbeste sau energia sa sunt foarte apreciate. Adora tot ceea ce tine de noutate, de calatorii sau de bogatie. Dar este la randul sau extrem de generoasa.

Pe plan sentimental, Augustina nu este nici supla, nici blanda sau dulce. Este independenta si intransigenta in anumite privinte, mai ales atunci cand vine vorba despre fidelitate. Este geloasa si posesiva si se comporta ca o tigroaica cu partenerul sau.

Augustina se va simti cel mai bine in meseriile din domeniul finantelor, sanatatii sau in cele in raport cu expresia scrisa sau orala.

Lasă un răspuns