Etimologie-priceput, descurcaret, de aur, conducator (latina)

Sarbatoare- 16 iunie

Aurelian are mai degraba o natura mai discreta si mai timida, fiiind foarte prudent, chiar neincrezator cu privire la noutate sau la necunoscut. Dar acest lucru poate sa stea si drept marturie pentru vointa sa de perfectiune.

Intr-adevar, Aurelian se remarca mai ales datorita rigurozitatii sale, simtului organizatoric si a preocuparii pentru detaliu. Dar in spatele aparentei sale flegmatice si foarte sigure, se ascunde o personalitate hipersensibila, romantica si fidela.

Aurelian este deci foarte discret si foarte rezervat si pare unoeri foarte distant. Este de fapt cam nervos, dar se interiorizeaza destul de mult. Are oroare de superficialitate si de manifestarile debordante.

Are tendinta de a fi mereu in defensiva iar lipsa sa de sponteneitate este compensata intr-un fel datorita unor calitati precum seriozitatea, cinstea si stabilitatea.

Aurelian adora schimbarile si libertatea, dar trebuie sa fie o anumita continuitate in ceea ce il priveste. Nu este deloc indiferent atunci cand vine vorba despre latura materiala a vietii. Iubeste banii, vrea sa faca economii dar este maniac in anumite domenii.

Da dovada de meticulozitate si nu suporta ca cineva sa ii atunga lucrurile. Este foarte posesiv, prudent si isi masoara cu scrupulozitate toate actiunile si nu face niciodata ceva spontan sau in graba.

Se simte in largul sau alaturi de oameni si adora sa socializeze cu ei. Are mereu grija de imaginea sa, fiind mereu elegant si distins. Este foarte carismatic si ii atrage in mod natural pe oameni.

In domeniul afectiv, la fel ca si in cel al prieteniei de altfel, Aurelian este foarte selectiv, dar se va dedica in intregime partenerei sale. Dar va avea nevoie de un anumit timp pana cand va avea incredere. I se poate reprosa uneori lipsa de fantezie, faptul ca nu prea isi arata sentimentele dar si ca uneori fuge din fata responsabilitatilor.

Profesiile legate de pamant i se potrivesc cel mai bine lui Aurelian. Adica meseriile de horticultor, de miner sau de agricultor. Dar spiritul sau rational, prozaic si mai degraba concret, il va face sa se orienteze inspre unele meserii din domeniul stiintific sau tehnic.

Lasă un răspuns