Etimologie: viata, cea care da viata

Sarbatoare: 29 aprilie

 

Ava este o femeie fermecatoare, placuta si atractiva care stie sa se faca placuta. Este dispusa sa faca tot ce ii sta in putere pentru ca in jurul sau sa domneasca linistea si armonia. Ava acorda o importanta deosebita aspectului sau fizic si este sensibila la tot ce tine de estetic. Cocheta si perfectionista, Ava este extrem de atenta la detalii. Punctul sau slab este hipersensibilitatea care, combinata cu imaginatia si starile de nervozitate ocazionale, ii provoaca anumite angoase. Ava are nevoie de protectie din partea membrilor familiei, atat de necesara echilibrului sau.

 

Ava este o femeie sociabila, apreciaza placerile vietii, comunica cu usurinta cu ceilalti. In relatiile cu ceilalti Ava se foloseste de farmecul personal si de diplomatie. Ava va depune eforturi considerabile pentru a-si materializa toate obiectivele, dezvoltandu-si in acelasi timp atuurile: perfectionism si rabdare.

 

Copil, Ava se dovedeste a fi impresionabila, capricioasa, timida, hiperemotiva si dependenta de personajele din anturajul sau. De aceea, parintii ar trebui sa o invete sa fie autonoma, sa ii dea sarcini si responsabilitati inca de mica si sa ii spuna mereu adevarul. Ava nu trebuie super protejata in copilarie. Parintii vor avea tendinta sa ii satisfaca capriciile pentru a evita crizele de plans sau de nervi. Insa, astfel nu vor face decat sa ii sporeasca sentimentul de inferioritate, nu vor reusi sa isi invinga imaturitatea.

 

Lui Ava ii place sa coopereze, sa colaboreze, sprijinul afectiv este primordial pentru ea. Viata sentimentala este importanta pentru ea. Din cauza ca este nerabdatoare, relatiile sentimentale se dovedesc a fi dificile. Doua cazuri posibile: fie va deveni casnica perfecta, fie nu va fi deloc incantata de intemeierea unei familii, ramanand o femeie-copil, dependenta de cei din jur.

 

Ava va fi atrasa de profesiile aflate in stransa legatura cu copiii, profesiile medicale, paramedicale sau legate de sanatate, gestiune, economie sau cele care necesita precizia.

Lasă un răspuns