Etimologie: straina, necredincioasa, necivilizat (latina).
Sarbatoare: 4 Decembrie.

 

In Europa este extrem de raspandit cultul Sf. Barbara. Aceasta era considerata una din cele patru fecioare martire ale crestinismului. Sf. Barbara era inzestrata cu o multitudine de calitati. In credinta populara Sf. Barbara era considerata aparatoare de fulgere, patroana artileriei chiar, protectoarea tuturor femeilor pe care le poate vindeca si trata de un numar mare de afectiuni.

 

Barbara este o persoana afectiva, introvertita si secretoasa. Insa aceste lucruri nu o impiedica, in momentele in care se simte increzatoare sa comunice cu o deosebita usurinta. Depinde de situatie: Barbara este cand solitara si salbatica, fugind de lume si inchinzandu-se in turnul sau de fildes, cand deschisa si in cautare de comunicare si socializare. Oricum ar fi, Barbara este o persoana speciala, misterioasa si inaccesibila, greu de inteles si de abordat. De o inteligenta eclectica, Barbara da dovada de fiecare data de un spirit critic, cinic chiar. Este fascinata de irational, de tot ce este straniu.

 

Originalitatea sa o deosebeste clar de restul in special in copilarie cand Barbara isi va trai diferenta fiind marginalizata de restul copiilor, se va simti chiar inferioara celorlati. Cel mai adesea, Barbara nu are parte de o copilarie usoara deoarece parintii ii ignora adesea personalitatea profunda.

Parintii Barbarei ar trebui sa ii favorizeze darul vorbirii, limbajul si comunicarea care cer doar sa fie explorate si exploatate. Datorita complexitatii acestui copil, putem distinge doua personaje antonimice in aparenta: o Barbara imprastiata care comunica cu usurinta, vorbareata (mai ales daca este nascuta in zilele de 3,12, 21 si 30 ale lunii) si o Barbara cerebrala, intelectuala, inchisa in turnul sau de fildes (mai ales daca este nascuta in zilele de 4, 7, 13, 16, 22, 25 sau 31 ale lunii).

 

Barbarei ii place sa fac schimb de idei, sa comunice, sa se exprime in diferite modalitati (artistice, creative sau orale). Acestea sunt modalitatile prin care Barbara se relaxeaza. Barbara simte nevoia sa scrie, sa vorbeasca si sa cante. De altfel, datorita curiozitatii sale (cel mai mare defect al sau dar si cea mai frumoasa calitate)

 

Barbara reuseste sa progreseze in viata. Atrasa de tot ceea ce este minunat si magnific, Barbara va fi interesata, de-a lungul vietii, de ezoterism, de misticim sau de parapsihologie. Viata sa sentimentala nu va fi una simpla deoarece refuza sa isi destanuie secretele intime chiar daca in rest este destul de vorbareata.

 

Barbara prefera sa se lase descoperita de barbati si va avea parte de multe deceptii pe plan sentimental, simtindu-se la un moment dat neinteleasa. Barbara este in general atrasa de barbatii intelectuali, nu este interesata de contul din banca al barbatilor, nu este deloc materialista.

 

Barbara va straluci in profesii in care cercetarea, analiza, arta diagnosticului sau tehnicile moderne sunt necesare, profesii in care are posibilitatea sa comunice, sa convinga. Vanzari, relatii publice, sunt domenii care i se potrivesc Barbarei ca o manusa. Daca este talentata, Barbara si-ar putea indrepta atentia spre domeniul artistic precum muzica, dansul sau teatrul.

Lasă un răspuns