Etimologie- care inseamna fiul lui Tolomai

Sarbatoare- 24 august, 11 iunie

Bartolomeu este o persoana foarte puternica, dand dovada de un caaracter solid in orice situatie. Este voluntar, harnic si determinat, nimeni si nimic nu poate sa il opreasca atunci cand are ceva in minte.

Bartolomeu este foarte sociabil si prietenia este foarte importanta pentru el. Este curios, inteligent, adorand sa iasa in evidenta si sa descopere mereu lucruri noi sau sa faca fata unor provocari.

Bartolomeu este fin, delicat si rafinat, dand dovada mereu de o anumita aristocratie naturala. Vrea sa fie mereu un model pentru cei din jur, sa fie admirat si placut. Este foarte determinat, autoritar si plin de vitalitate.

Dar totusi, uneori Bartolomeu ar putea cadea in capcana cultului personalitatii sale. In acest caz, va avea tendinta sa fie orgolios, arogant si egocentric.

Bartolomeu stie cum sa se exprime si cum sa se faca placut. Sensibilitatea sa este mare, la fel ca si interesul pentru cei din jur.

Bartolomeu este foarte ingrijorat cu privire la imaginea pe care o afiseaza peste tot in lume. Deci adora tot ceea ce straluceste sau ar putea sa il puna in valoare. Este foarte pasionat de domeniul esteticii.

Bartolomeu este si un idealist care vrea sa militeze pentru drepturile omului, interesandu-se in acelasi timp de miscarile artistice sau sociale. Cel mai adesea cauta contactul cu publicul si este pasionat de calatorii si de aventura.

Atunci cand vine vorba despre domeniul sentimental, Bartolomeu este foarte exigent cu partenera sa. Trebuie sa o admire mereu si este sensibil la felul in care arata. Dar este un maniac si un perfectionist, pentru care familia si moralitate sunt foarte importante. In orice caz, partenera sa va putea avea oricand incredere in el. Indemanarea sa, tactul si delicatetea sa, vor compensa intr-un fel personalitatea sa mai autoritara.

Arta si creativitatea sunt domeniile de predilectie ale lui Bartolomeu. Deci se va indrepta inspre meseriile legate de teatru, de literatura, de pictura, artizanat sau design interior. Profesiile liberale, in stransa legatura cu dreptul sau politica sunt si ele foarte atragatoare pentru Bartolomeu. Calatoriile la fel.

Lasă un răspuns