Etimologie: beatitudine, fericita, binecuvantata

Sarbatoare: 29 iulie

 

Activa, curajoasa si autoritara, Beatrice are un temperament coleric. Nu putem spune despre Beatrice ca o caracterizeaza disciplina, este o persoana extrem de dezorganizata. Beatrice are tendinta sa se impuna in orice situatie, pare cu nasul pe sus la prima vedere. Increzatoare in propriile forte, Beatrice este extrem de sensibila la semnele de bogatie. Chiar daca este ambitioasa, rezultatele nu se ridica mereu la inaltimea asteptarilor sale deoarece este dezordonata si aiurita.

 

Beatrice este o fire curioasa, trece rapid de la un subiect la altul, fara sa ajunga in profunzimea lucrurilor. Ii plac schimbarile, uraste rutina si monotonia. Adora libertatea si este o feminista convinsa: pentru Beatrice, cuvantul emancipare este un cuvant important. Beatrice este o persoana cu pofta de viata, simpatica si gurmanda, este convinsa ca viata nu poate fi altfel decat frumoasa.

 

Copil, Beatrice are nevoie de un reper stabil si de o educatie stricta deoarece are tendinta sa sa isi impuna punctul de vedere si sa devina un copil capricios, gelos si posesiv. Parintii trebuie sa ii dezvolte sociabilitatea altfel va deveni mult prea egocentrica.

 

Lui Beatrice ii place sa seduca si sa isi impresioneze anturajul. De aceea, Beatrice va acorda o importanta deosebita aspectului exterior, va purta doar haine scumpe si cu gust. Va cauta un partener de viata cu un statut social si avere. Viata sentimentala este importanta pentru Beatrice, viseaza sa isi intemeieze o familie.

 

Beatrice va fi atrasa de profesiile in care sa lucreze cu cifrele, profesiile care necesita mobilitatea si precizia. De asemenea, dornica sa isi ajute semenii, Beatrice ar putea fi atrasa de profesii din domeniul medical sau paramedical, profesii cu caracter creativ sau din domeniul estetic (arhitectura, decoratiuni, sculptura, croitorie sau coafura). Oricare ar fi profesia aleasa, Beatrice i se va dedica trup si suflet.

5 COMENTARII

  1. […] Beatrice. Lasati-va si voi sedusi de seminifcatia latina a acestui nume. Este cea care inseamna fericita sau care te face fericita dupa semnificatia sa. Sunt putin cam visatoare si sunt apreciate pentru faptul ca sunt in cautare mereu de libertate si de umanitate. […]

Lasă un răspuns