Etimologie – binecuvantat

Sarbatoare – 11 iulie

Benedict este un barbat cu un temperament puternic dar greu de inteles deoarece doua compozante opuse sunt incluse in prenumele sau. Prima, masculina, ii ofera un temperament coleric, excitabil si pasional daca este nascut pe data de 1, 8, 10, 17, 26 sau 28 a lunii, in luna ianuarie sau august. Cealalta tendinta ii confera un temperament nervos, secretos, interiorizat mai ales daca este nascut pe data de 7, 16 sau 25 a lunii.

Individualist si personal, este un barbat care stie sa isi faca datoria, care isi cunoaste responsabilitatile. Lui Benedict ii este destul de greu sa se faca inteles, reactiile sale sunt cel mai adesea imprevizibile. Dialogul, tactul si diplomatia nu sunt punctele sale forte dar intuitia sa este foarte bine dezvoltata. Este in general o persoana destul de activa dar conceptiile sale extremiste sunt destul de ciudate in ochii anturajului sau.

Fie se dedica total actiunilor sale, fie se refugiaza in inactivitate totala. Copil, Benedict incearca de cele mai multe ori sa se impuna si va depune multa energie in incercarea de a se face ascultat si respectat. Parintii trebuie sa incerce sa nu il vexeze si sa favorizeze la el comunicarea verbala. Elev stralucit si constiincios, Benedict va ajunge departe cu studiile sale. Este tentat sa devina autodidact.

Lui Benedict ii place sa straluceasca, sa fie admirat, sa fie dat ca exemplu si pentru asta nu ezita sa apeleze la simtul sau teatral care este innascut. Benedict este un personaj aparte, excentric, original si marginal. Este pasionat de astrologie, de psihologie, de spiritualitate si nu ii plac criticile. Chiar daca este sentimental si generos, pe plan sentimental este ardent si pasional, cu conditia ca autoritata sa sa nu fie pusa la indoiala. Daca nu i se acorda atentia necesara este gelos asemeni unui tigru.

La acest personaj cu fatete multiple orientarile sunt multiple: daca este nascut pe data de 8, 17 sau 26 a lunii va prefera o profesie in stransa legatura cu puterea si cu banii. Daca este nascut pe data de 7, 16 sau 25 a lunii se va indreapta spre profesii tehnice sau stiintifice.

Lasă un răspuns