Etimologie: daruit de Dumnezeu

Sarbatoare:

 

Bogdan este un barbat secretos, rezervat si introvertit care are tendinta sa se apere de lumea exterioara pe care o considera cruda. Adesea timid, nu putem afirma despre Bogdan faptul ca este o persoana sociabila, chiar din contra. Bogdan este o persoana careia ii place singuratatea, cerebrala, nelinistita si animata de o anumita neincredere instinctiva. Cu toate acestea, Bogdan nu duce lipsa de seriozitate, cei din jur pot conta pe el in orice situatie, stie sa ii asculte pe ceilalti si sa le dea cele mai bune sfaturi. Afectuos, tandru si receptiv la persoanele din jurul sau, Bogdan tinde sa se protejeze de probleme si de dificultatile de care ii este teama.

 

Bogdan prefera o viata organizata in cele mai mici detalii, monotona chiar, in detrimentul uneia animate si zgomotoase. Timpul este mereu de partea lui Bogdan, se dovedeste a fi o persoana tenace si perseverenta care va culege cu mare satisfactie roadele eforturilor sale. Copil, Bogdan are nevoie de tandrete si afectiune. Este pudic si nu suporta manifestarile exuberante. Atmosfera din sanul familiei sale este determinanta. Daca se simte stimulat, iubit si incurajat, Bogdan va da tot ce e mai bun din el, va obtine cele mai bune rezultate la scoala. Este intelept si serios, uneori mult prea serios.

 

Lui Bogdan ii place linistea, simplitatea si lucrurile naturale, detesta mondenitatile si lucrurile sofisticate. Pe plan sentimental, este un barbat fidel, afectuos insa ii este destul de greu sa isi exprime sentimentele fata de persoana iubita. Aceasta din urma nu ar trebui sa astepte prea multe dovezi de iubire din partea sa insa trebuie sa stie ca atunci cand Bogdan iubeste, este pentru totdeauna.

 

Bogdan va fi tentat de profesii din domeniul tehnic sau stiintific, in legatura cu modernismul, cu natura sau pamantul sau stiintele umane.

Lasă un răspuns