Etimologie: vine din latinescul „carus” , adica drag inimii.

Sarbatoare: 7 noiembrie (calendar catolic)

 

Carina este, fara indoiala, un temperament puternic. Secretoasa si misterioasa, Carina este o persoana independenta care, in unele momente, simte nevoia sa fie singura pentru a reflecta, a medita si a-si reincarca bateriile, departe de privirile indiscrete. Carina pare o fire rezervata deoarece este prudenta, timida si neincrezatoare. Prietenii pot conta pe ea in orice circumstante si pe simtul responsabilitatii cu care este dotata. Chiar daca este o persoana sensibila, Carina reuseste sa ascunda perfect acest lucru datorita unei stapaniri de sine impresionante. Carina este o buna sfatuitoare, o excelenta confidenta pentru prietenele sale.

 

Carina da dovada de creativitate, forta morala, determinare, are aspiratii inalte si o putere imensa de munca. Daca nu va reusi ea insasi sa se implineasca pe plan profesional, isi va trai ambitiile prin intermediul partenerului de viata pe care il va sfatui si cu care se va indentifica. Copil, Carina este hipersensibila si receptiva, nu suporta ambianta ostila sau violenta. Are nevoie de liniste, blandete si tandrete. Timida, Carinei ii lipseste increderea in sine.

 

Carina cauta, inainte de toate, pacea si linistea, chiar daca nu este facuta sa fie singura. Fuge de zgomot si aglomeratie care o tulbura enorm. Independenta sa este sacra, nimeni nu ar trebui sa indrazneasca sa o deranjeze in momentele in care vrea sa fie singura. In unele situatii, Carina poate parea o fiinta ciudata, originala, excentrica chiar, nu ii place sa se supuna traditiilor. Este un personaj aparte, adesea neinteles de cei din jur, inclusiv de partenerul de viata caruia ii este greu sa faca fata starilor sale schimbatoare. Din punct de vedere sentimental, Carina este prinsa la mijloc intre vocatia de celibatara si nevoia de a fonda o familie.

 

Carina ar putea fi tentata de urmatoarele domenii: consiliere, pedagogie, psihologie, stiinte umane, moda sau ecologie.

Lasă un răspuns