Etimologie: cantec, protector

Sarbatoare: 16 iulie

 

Carmen este o femeie plina de vitalitate, entuziasta si pasionala. Exploziva, hipermotivitatea sa o face sa treaca printr-un caleidoscop emotional straniu: alternanta rasului cu lacrimi, a calmului cu adevarate crize de furie in doar cateva secunde. Generoasa, Carmen are un caracter puternic si are oroare de jumatatile de masura pentru Carmen totul este alb sau negru, culoarea gri nu face parte din paleta sa de culori, este autoritara si adora sa dea ordine si sa ii conduca pe ceilalti.  Diplomatia nu este una din principalele sale calitati.

 

Copil, Carmen este rebela si neascultatoare. Este geloasa si posesiva, se cearta des cu fratii sau surorile sale. Parintii ar trebui sa o inscrie la o activitate sportiva pentru a-si consuma energia debordanta. Carmen este stimulata de comepetitie, simte nevoia sa isi masoare forta cu ceilalti. Dispune de prea multa energie care, daca nu este canalizata, risca sa o transforme intr-o persoana agresiva si violenta.

 

Inamica minciunilor si falsitatilor, a flateriei si nedreptatilor, lui Carmen ii place sa cucereasca, sa lupte si sa se autodepaseasca. Ii place sa isi asume sarcini si responsabilitati si sa dea ordine. Nerabdatoare, Carmen vrea ca totul sa decurga pe repede inainte, altfel devine iritata. In strafundul sufletului, Carmen este o sentimentala chiar daca aparentele tind sa dovedeasca contrariul. Relatiile sale afective sunt complexe, un amestec de putere, gelozie si excese. Carmen are nevoie de un barbat puternic, viril si autoritar care sa o domine si sa o imblanzeasca.

 

Carmen nu are vocatie de casnica, va fi tentata de profesiile urmatoare: afaceri – banci, contabilitate, gestiune – profesii in raport cu puterea (armata, politie, justitie), in raport cu calatoriile in strainatate sau legate de audiovizual (jurnalism), de public (comediana, actrita), sau de domeniul social (justitie, drept, domeniul medical sau paramedical).

Lasă un răspuns