Etimologie: puternic, viril

Sarbatoare: 4 noiembrie

 

Carol este un barbat straniu si misterios. Acest lucru se datoreaza faptului ca este o persoana introvertita si secretoasa. Timid, Carol este un barbat hipersensibil si emotiv care se ascunde cel mai adesea in spatele unei fatade de insensibilitate si unei atitudini distante. Lui Carol ii este mai usor sa traiasca cu o astfel de atitudine insa nu ii permite sa se simta cu adevarat inteles de persoanele din anturajul sau care il califica mult prea usor si prea des o persoana indiferenta. Carol cauta, de-a lungul vietii, linistea si armonia. De fapt, Carol este mai degraba o persoana cerebrala si intelectuala, nu este activ, nici materialist.

 

Carol se poate dovedi a fi un om de stiinta convingator, pasionat de tot ce tine de domeniul psihologiei sau parapsihologiei. In cazul lui Carol nu exista jumatati de masura: ori este ateu, virulent chiar impotriva oricarei forme de credinta ori un credincios fervent, capabil sa se arate fanatic sau sectant. Carol este perceput drept o persoana aparte de persoanele din anturajul sau. Personalitatea sa este complet dezvoltata ajuns la varsta adulta. Copil, Carol este inteligent si cuminte insa solitar si inhibat. Prefera sa se refugieze in lectura unei carti SF sau in fata computerului decat sa infrunte lumea reala. Parintii trebuie sa se asigure de faptul ca socializeaza si comunica cu ceilalti copii.

 

Carol este o fiinta sensibila ce are tendinta sa se protejeze de rautatile celor din jur. Viata sentimentala este importanta pentru el de aceea, este adesea neincrezator si prudent de teama sa nu sufere. Deoarece este o persoaana aparte, Carol va fi atras de noile tehnologii, isi va indrepta atentia spre o meserie precum tehnician, inginer sau informatician. De asemenea, psihologia, pedagogia, teatrul, turismul sau dreptul l-ar putea atrage in egala masura.

Lasă un răspuns