Etimologie- constelatie mare de stele din Calea Lactee (greaca)

Sarbatoare- 11 mai

Cassiopeia prezinta un amestec de vibratii contrare care poate sa faca din ea o femeie cu doua fete, care poate evolua brusc de la o tendinta la alta. Este foarte activa, extrem de independenta, voluntara, curajoasa si autoritara.

Dar oare este asa pentru a-si ascunde profunda sensibilitate? Cu siguranta. Pentru ca, in spatele acestei masti exterioare se ascunde o femeie foarte umana si foarte vulnerabila.

Insa, Cassiopeia se va lasa destul de repede ranita de viata si se va inchide la fel de repede in sine. In plus, se va ascunde in spatele unei masti de dura.

Cassiopeia este foarte interesata de prorpia persoana si devine cel mai adesea, egocentrica. Uneori chiar foarte madra si aroganta. Si totusi, este mereu prezenta atunci cand ai nevoie de ea.

Acest amestec de egocentrism si de altruism, de forta si de fragilitate, de individualism si de spirit comunitar poate parea destul de derutant la prima vedere si se poate traduce chiar printr-un comportament paradoxal.

Astfel ca poate sa face parte din cadrul unor asociaiti cu caracter umanitar si sa aiba in paralel slabe preocupari materiale, sa se arate generoasa, intuitiva, receptiva si deschisa sau interesata de cei din jur. Dar apoi devine destul de brusc si fara sa anunte inchisa, brutala, manioasa sau agresiva.

Realizarile sale personale sau profesionale si mai ales cele materiale sunt foarte importante pentru ea. Este sensibila la tot ce este scump, frumos si de calitate.

In ceea ce priveste domeniul sentimental, Cassiopeia este sincera, cinstita, onesta si autoritara, dar si foarte iubitoare si fidela. Partenerul sau va trebui sa fie vigilent deoarece la cea mai mica greseala isi va arata gherutele. Si odata ce neincrederea se va instala, admiratia si increderea sa isi va lua si ea zbolurul.

Este destul de individualista deci poate sa fie interesata de profesiile liberale sau sa intre in domeniul administratiei. Cele legate de autoritate, de finante, de gestiune sau in raport cu strainatatea sau calatoriile o intereseaza si ele. Se va descurca foarte bine si in invatamant, medicina sau audiovizual.

Lasă un răspuns