Etmologie: pur

Sarbatoare: 24 martie/25 noiembrie

 

Sociabil, curios si independent, facut pentru contactul cu oamenii si pentru negocieri, Catalin dispune de o veritabila capacitate de adaptare. Catalin adora calatoriile si sa isi asume riscuri. Detestand constrangerile, activ, mereu pe fuga, lui Catalin i-ar placea ca totul sa mearga pe repede inainte. Catalin este un nelinistit si simte nevoia sa isi canalizeze emotiile si nervii datorita unei mobilitati constante, simte nevoia sa isi diversifice interesele. Este convins ca plicitiseala si monotonia ia nastere din uniformitate. Energic si voluntar, Catalin este preocupat de aspectul sau exterior, de atitudinea si gesturile sale, adora sa fie admirat si privit.

 

Seducator, Catalin nu duce lipsa de farmec si se dovedeste a fi extrem de creativ. Randamentul profesional este important in ochii sai, chiar daca ritmul sau este uneori inegal si lent. Detine simtul organizarii si este mai degraba facut sa comande decat sa execute. Nerabdator si intolerant, Catalin are uneori accese de furie in public pe care nu le poate stapani.

 

Copil, Catalin este serios si riguros. Securitatea, calmul si linistea ii sunt necesare in copilarie dar si activitatea fizica, orice tip de sport. Indisciplinat uneori, Catalin simte nevoia sa se afirme si isi revendica autonomia. Parintii trebuie sa ii ofere o educatie ferma altfel risca sa il scape de sub control.

 

Iubitor al naturii, lui Catalin ii place linistea si calmul, punctualitatea si ordinea chiar daca uneori actele sale sunt uneori in contradictie cu principiile sale. Catalin iubeste autenticitatea, simplitatea si naturalul. In iubire, Catalin privilegiaza stabilitatea. Senzual, Catalin rezista destul de greu tentatiilor de tot felul.

 

Catalin ar putea fi tentat de doua mari tipuri de profesii: profesii ce necesita o mare facultate de adaptare, in care dinamismul si actiunea sunt importante, in legatura cu vanzarile, viteza si creativitatea sau de profesii in raport cu stiintele exacte, animalele, natura sau ecologia.

Lasă un răspuns