Etimologie- orb (latina)

Sarbatoare- 22 noiembrie

Cecilia are un caracter foarte puternic, fiind o fire foarte directa, adorand sa fie ea cea care comanda sau care dirijeaza. Nu suporta esecul si cautarea sa continua de armonie si estetica o fac sa remarce farmecul invizibil al celor din jur si al obictelor de care este inconjurata.

Este foarte autonoma si energica si se afla in permanenta in miscare. Si chiar daca uneori poate sa fie destul de autoritara, Cecilia este o femeie foarte blanda si romantica, foarte grijulie atunci cand vine vorba despre cei din anturajul sau.

Cecilia este foarte amabila, generoasa si toleranta, dar brusc, poate deveni dura si intoleranta. Totul depinde de circumstante si de starea sa de moment. Este foarte exigenta cu propria sa persoana, cere mult de la ea si vrea sa fie data mereu drept exemplu.

Dar cum modestia nu este punctul sa forte, poate sa devina aroganta, capricioasa, pretentioasa, mai ales atunci cand are de-a face cu mediocritatea. Chiar daca este foarte generoasa si fermecatoare este si putin egocentrica. Refuza esecul, stie cum sa isi controleze la perfectie viata, fiind uneori autoritara cu propria persoana. Va face tot ce ii sta in putere pentru a-i ajuta pe cei din jur si pentru a-si atinge toate obiectivele.

Pentru a se simti cu adevarat implinita, Cecilia va trebui sa isi gaseasca o meserie in care sa conduca si sa dirijeze. Este atrasa de operele de caritate si de profesiile independente sau liberale. Sa isi asume responsabilitati este o veritabila placere pentru ea. Dar si sa fie in contact permanent cu publicul.

Profesiile in stransa legatura cu lucrurile frumoase, moda sau bijuteriile de lux, sunt si ele foarte atragatoare pentru Cecilia.

Cecilia va avea nevoie de un barbat afectuos, generos si atent, care sa stie cum sa ii faca fata. Capriciile sale pot sa fie foarte multe atunci cand nu stie cum sa se opreasca. Simte nevoia sa fie indragostita pentru a se simti bine si nu isi imagineaza ca ar putea sa ramana singura. Dar Ceclia are nevoie si de spatiu, de libertate si nu suporta gelozia sau posesivitatea.

Lasă un răspuns