Etimologie: originar din Cipru

Sarbatoare: 10 martie/2 octombrie

 

Ciprian este ca argintul viu, hiperactiv, dinamic si antreprenor. Rabdarea nu face parte din calitatile sale. Simpatic, Ciprian se simte bine in compania prietenilor si apropiatilor. Rapid si dotat cu o inteligenta vie, Ciprian are tendinta sa creada ca daca el poate sa faca un anumit lucru, atunci oricine poate, nu este deloc tolerant. Este un cuceritor, un seducator pe care dificultatile il stimuleaza, nu il doboara. Mereu nemultumit de el insusi,  Ciprian este o persoana curioasa.

 

Este pasionat de calatorii si se adapteaza cu usurinta in orice situatie. Detesta monotonia, rutina si constrangerile de tot felul. Nu are obiceiul sa se gandeasca la ziua de maine, prefera sa traiasca clipa prezenta. De altfel, Ciprian este o persoana destul de dezorganizata, ceea ce il conduce adesea spre excese. Sociabil, Ciprian detesta singuratatea.

 

Copil, Ciprian este un mic tiran caruia nu ii place sa i se impuna limite. Independent inca de la o varsta frageda, lui Ciprian ii place sa fie autonom, sa se descurce de unul singur. Rapid si agil, sportul l-ar putea ajuta pe Ciprian sa se exprime mai bine. Ciprian iubeste libertatea si face mereu doar ce vrea. Nu accepta cu usurinta constrangerile din partea celorlalti. Adora miscarea, calatoriile, aventura sau aventurile. Toate experientele sunt bune de incercat pentru acest Don Juan aflat intr-o cautare permanenta de noutate. Sentimentele si angajamentele pe termen lung nu par sa ii fie destinate. Seducator, libertin uneori, fidelitatea nu figureaza printre principalele sale calitati. Insa, daca partenera de viata are aceleasi « calitati » Ciprian va fi nemultumit.

 

Profesiile ce implica miscarea vor fi pe placul lui Ciprian: comertul, vanzarile, meseriile legate de sport, calatorii sau viteza. Ciprian s-ar putea orienta spre profesii cu caracter social sau medical, spre cele in raport cu bucataria sau restaurarile.

Lasă un răspuns