Etimologie: luminos, stralucitor

Sarbatoare: 11 august

 

Clara are o personalitate dubla, fapt ce ii dezorienteaza pe cei din anturajul sau. Poseda o natura nelinistita si nervoasa, aproape de angoasa uneori. Insa Clara este in egala masura extrem de activa, dinamica, vrea sa le lase celor din jur impresia ca este o femeie puternica. Nelinistile si slabiciunile si le ascunde cu maiestrie sub o carapace, se protejeaza. Trece extrem de rapid de la entuiasm la depresie, are obiceiul sa dramatizeze totul, amplificant teribil momentul prezent. Aceasta trasatura de caracter o face neinteleasa in ochii celorlalti, sa fie considerata capricioasa si excesiva cand, in realitate, Clarei ii este greu sa stapaneasca aceste doua tendinte incompatibile.

 

Copil, Clara va pune la grea incercare rabdarea parintilor sai. Acestia trebuie sa favorizeze activitatile fizice – dans, sport – si sa puna accent pe dezvoltarea sensibilitatii Clarei. Clara are o latura salbatica si vrea sa para mai dura decat este in realitate, ceea ce ii permite sa se protejeze. Clara ii sperie pe cei din jur cu aerul sau cinic si ironic pe care il afiseaza uneori. Clara are nevoie de afectiune si iubire in copilarie, sunt necesare echilibrului sau.

 

Clara are gustul puterii, ii place sa dea ordine si este capabila sa isi assume responsabilitatile. Reusita o atrage ca un magnet. Bunurile materiale ii aduc satisfactii. In ceea ce priveste latura sentimentala, Clara este o femeie enigamtica, un sfinx. Rand pe rand formidabila, calduroasa, demonstrativa si generoasa, interiorizata si dezamagita de viata, in spatele acestor contradictii se ascunde un suflet romantic si bland.

 

Cu o astfel de personalitate, nici alegerea meseriei de viitor nu este una usoara. Va avea parte de o multime de oscilatii inainte de a-si gasi menirea, calea cea buna. Comertul, finantele, o profesie ce necesita spiritul sau creativ, o profesie din domeniul cercetarii, iata principalele centre de interes ale Clarei.

Lasă un răspuns