Etimologie: olog, schiop

Sarbatoare: 15 februarie

Claudiu este o fire deschisa, sociabila, ospitaliera si entuziasta in general. Reuseste sa se impuna de cele mai multe ori datorita personalitatii sale puternice, inteligentei si rapiditatii sale. Oportunist in unele cazuri, Claudiu detine arta seductiei si se adapteaza in orice situatie. Stralucitor si carismatic in societate, lui Claudiu ii place sa fie in centrul atentiei si are adesea tendinta sa exagereze, fie in incercarea de a fi amuzant, fie pentru a-si impresiona auditoriul, atragand toata atentia asupra sa.

Sensibil la flaterii, Cladiu este putin narcisist si ii place sa fie luat drept exemplu. Claudiu este un copil afectuos si hiperactiv. Este interesat de tot ce este in jurul sau si este un elev bun. Parintii nu trebuie sa ii cultive narcisismul deoarece Claudiu ar putea deveni arogant, prea mandru de el. In plus, la Claudiu parintii trebuie sa aiba grija sa ii dezvolte toleranta si simtul muncii, tendinta lui Claudiu fiind, de cele mai multe ori, sa caute facilitatea.

Lui Claudiu ii place sa seduca si sa comunice cu semenii sai. Placerile acestei lumi sunt departe de a-i fi indiferente. Este sensibil la lucrurile frumoase, la confort si ii place sa isi petreaca timpul in sanul familiei. Din punct de vedere sentimental Claudiu este extrem de exigent, este in cautarea perfectiunii, riscand astfel sa nu isi gaseasca niciodata partenera ideala. Este extrem de critic cu femeile, daca nu respecta criteriile pe care el insusi le-a impus, atunci nu mai este interesat. Isi va da singur seama ca greseste, ca perfectiunea nu exista, ca nici el nu este perfect.  Claudiu nu este mereu sentimental, mai degraba senzual si epicurian.

Om al contactului, Claudiu este atras de profesiile aflate in stransa legatura cu comertul, comunicarea, expresia orala sau scrisa, in legatura cu creatia si domeniul artistic.

Lasă un răspuns