Etimologie- fata, fecioara (greaca)

Sarbatoare- 18 mai

Cora este o femeie cu o personalitate destul de puternica, este energica, voluntara si independenta. Are o aparenta placuta si este destul de maleabila, deoarece atunci cand este cazul, stie cum sa se adapteze, sa fie supla si primitoare.

Cora este insa uneori destul de superficiala, prea cocheta sau sofisticata. Dar incearca mereu si sa isi dezvolte natura interioara, de unde si discretia si firea sa mai rezervata. Si fara indoiala ca are nevoie de aceasta dualitate a personalitatii sale, pentru a deveni cea mai completa si cea mai complexa persoana.

Cora este o persoana cerebrala, inclinata inspre meditatie, reflexie si speculatii ale spiritului. Uneori poate sa aiba insa si anumite preocupari metafizice. Iubeste cuvintele si schimburile intelectuale dar iubeste in acelasi timp si placerile lumii si sa se distreze ori de cate ori are ocazia.

Cora prezinta aspiratii inspre tot ce este nou, inedit sau lumea modei. Este foarte seducatoare si « spicy » , este pasionala si aventuroasa deci nu sta nicio clipa locului. De asemenea, este o fire foarte extrovertita, care are nevoie reala de contact cu cei din jur.

Pe plan sentimental insa, va intampina anumite probleme. Si asta din cauza faptului ca este prea autoritara si exigenta si din cauza faptului ca este prea independenta si ia lucrurile mereu personal. Este solitara si cel mai adesea se simte neinteleasa.

Este foarte versatila atunci cand vine vorba despre domeniul afectiv. Poate lega si dezlega relatii foarte usor, cu o facilitate deconcertanta. Nu poti sa pretinzi de la ea o afectiune si o tandrete regulata. Afectivitatea sa este un savant amestec intre sexualitate, senzualitate, prietenie, care nu lasa pe nimeni indiferent si care o face sa se remarce in orice situatie din viata sa.

Cora vrea totul sau nimic, este colerica, aventuroasa si in continua miscare. Doar o iubire nebuna o va putea tine pe loc. Nu poti trai cu ea. Dar un lucru e sigur. Nu poti trai nici fara ea.

Cora este o persoana destul de ambitioasa si se simte cel mai bine in meseriile legate de invatamant, teatru sau cinema. Dar si in domeniile comerciale sau liberale.

Lasă un răspuns