Etimologie: prietena

Sarbatoare: 12 decembrie

 

Corina este o femeie dinamica si energica, joviala, simpatica, calduroasa si primitoare. Este originala si interesata de subiecte diferite, atat pe plan creativ cat si pe plan intelectual. Din cauza ca este o persoana extrem de sensibila, Corina poate parea, la prima vedere rezervata, neincrezatoare si inhibata. Adevarata sa natura este autoritara si voluntara. Din cauza acestor dese schimbari de dispozitie Corina poate parea instabila sau versatila. De altfel, Corina este o persoana sociabila careia ii place sa schimbei idei cu persoanele din jur.

 

Mandra, Corina se imparte intre dorinta de a fi stapana pe propria viata si o tendinta de a cauta facilitatea. Activa, Corina este o fire critica, cinica si sensibila. Copil, Corina este adaptabila, rapida, activa, zambareata, mai preocupata de jocuri si distractie decat de scoala si lectii. Detesta sa fie pe locul doi si, in momentul in care se simte neglijata, are puternice accese de furie. Sensibila la estetica si la arta, parintii trebuie sa ii dezvolte darul in aceste domenii deoarece, in momentul in care este motivata, Corina este capabila sa dea totul din ea.

 

Corinei ii place sa comunice, sa se exprime, sa se distreze. Originala, Corina este pasionata de moda, isi doreste sa impresioneze si sa fie remarcata. Din punct de vedere sentimental, Corina isi va gasi cu greu un partener de viata. Corina este o persoana timida si se refugiaza, in momentul in care se simte ranita, in gradina sa secreta. Aceasta atitudine risca sa il deruteze pe partenerul de viata. Corina se simte neinteleasa si prefera sa se lase ghicita de ceilalti.

 

Corina se va orienta spre profesii in cadrul carora expresia orala este privilegiata – invatamant, comert, teatru, cinema – meserii din domeniul artistic. De altfel, noile tehnologii ii starnesc interesul. Nici profesiile liberale nu ii sunt indiferente.

Lasă un răspuns