Etimologie: neclintit, stabil, constant, ferm.

Sarbatoare: 21 mai

Costin este un delicat, un sensibil, un emotiv si un intuitiv. O inima de aur, o persoana deosebit de timida care tinde sa isi lase deoparte propriul sau ego in beneficiul celorlalti. Costin are o imaginatie bogata, este un visator. Putem spune ca Don Quijote este tatal spiritual al lui Costin. Insa, osciland intre fantezie si realitate, Costin mai are momente in care nu poate distinge fictiunea de realitate. In unele momente are tendinta sa fie pasiv, nonsalant, lenes si cooperativ totodata, insa relativ dependent de ceilalti. In fata realitatilor dure ale vietii Costin reuseste sa nu se dea batut, sa nu cada prada paradisurilor artificiale.

Un astfel de suflet generos ca al lu Costin este extrem de rar: este apreciat de persoanele din jurul sau pentru generozitatea sa, disponibilitatea si serviabilitatea sa. Copil, Costin este o fiinta delicata care simte nevoia sa fie inconjurat de draoste si afectiune, simte nevoia sa fie incurajat si stimulat in permanenta. La scoala profesorii il califica mai degraba drept un elev distras, mereu cu capul in nori.

Parintii trebuie sa ia atitudine, sa il faca sa coboare cu picioarele pe pamant astfel risca sa aiba probleme in ceea ce priveste situatia la invatatura. Parintii ar trebui sa il inscrie pe Costin la un curs de muzica, de vioara sau de pian, acesta trebuie sa aiba o activitate artistica care sa ii dezvolte abilitatile si latura sociala. Activittile de grup sunt cele mai potrivite pentru Costin care va da totul din el in astfel de cazuri si va reusi sa se faca remarcat.

In afara unui grup colectiv Costin se simte ca un peste in apa. Lui Costin ii place publicul si multimea chiar daca in mod paradoxal este o persoana timida. Din punct de vedere sentimental Costin viseaza sa isi intalneasca sufletul pereche, acea persoana care sa il completeze perfect, pe toate planurile. 29 este numarul sau activ, cel care favorizeaza reusita sa in viata. Ar putea alege o profesie din domeniile urmatoare: decorator, stilist, consilier sau dintr-o profesie in raport cu oamenii precum medic, avocat sau psiholog.

Lasă un răspuns