Semnificatia numelui Cristina se afla in stransa legatura cu celebrarea martirilor din ortodoxism. Isi are originile in Christus, adica in Christos. Daca vrei si tu sa afli semnificatia numelui Cristina citeste randurile de mai jos.

Etimologia numelui Cristina

Cristina inseamna discipolul lui Christos

Sarbatoare: 18 mai (calendar ortodox) si 24 iulie

Istoria numelui Cristina

Daca esti interesat de semnificatia numelui Cristina atunci trebuie sa ii cunosti istoria. Cea mai veche Sf. Cristina este o martira in varsta de 14 ani care a fost torturata de propriul sau tata, furios din cauza ca fiica sa era crestina. Este venerata incepand cu secolul IV.

Semnificatia numelui Cristina

Introvertita, secretoasa si rezervata, Cristina are tendinta sa se izoleze de lumea exterioara. Este timida si elitista in alegerea prietenilor si persoanelor din anturajul sau. Cristina prefera sa fie singura decat prost insotita. Cristina este o pesimista, pragmatica si rationala si are nevoie sa fie incurajata si linistita in permanenta. Cu toate acestea, prietenii pot conta pe Cristina in orice circumstanta. Din semnificatia numelui Cristina, descifram ca aceasta se dovedeste a fi sensibila, tandra, afectiva si receptiva chiar daca simte nevoia sa se protejeze de problemele intampinate de-a lungul vietii.

Cristina prefera o viata monotona insa stabila si organizata in detrimentul unei vieti active si agitate. Ajutata de intuitia si ambitia sa Cristina va reusi sa isi materializeze toate proiectele si aspiratiile, umanitare sau sociale. Datorita tenacitatii si perseverentei sale Cristina va culege roadele muncii sale.

Cristina, copil fiind

Copil, Cristina are nevoie de tandrete si afectiune chiar daca, pudica, nu accepta in cele mai multe cazuri nu accepta manifestarile exterioare. Cu cat se simte mai incurajata, iubita si stimulata, cu atat va fi mai ambitioasa si va obtine rezultate mai bune la scoala. Este inteleapta si serioasa, mult prea serioasa uneori, nu ii este deloc teama de singuratatea in care are obiceiul sa se refugieze cand ceva nu merge bine. Prefera activitatile individuale in detrimentul celor colective.

Etimologia, originea si semnificatia numelui Cristina

Din cartile vechi de istorie, distingem faptul urmator: Cristina inseamna discipolul lui Christos. Numele Cristina este un nume extrem de vechi!

Cristinei ii place linistea, simplitatea si lucrurile naturale. Detesta lucrurile sofisticate si mondenitatile, este mereu in cautare de stabilitate. Spirit practic si rational, interesata de ultimele noutati in domeniul electronic si IT, Cristinei ii place sa planifice si sa organizeze lucrurile in cele mai mici detalii deoarece ii este teama de neprevazut.

In cariera, fetele cu nume Cristina

Cristina va fi tentata de profesii stiintifice sau tehnice sau de cele din domeniul stiintelor umane – psihologie, parapsihologie. Va excela in activitati ce necesita precizia, minutiozitatea precum croitoria.

Semnul astrologic pentru Cristina

Persoanele care vor sa cunoasca semnificatia numelui Cristina trebuie sa afle care este semnul sau astrologic corespondent. Caracterul Cristinei se apropie cel mai tare de cel al nativilor din Capricorn. Rationala, Cristina nu ia niciodata decizii pripite. Respecta disciplina si isi invata proprii copii sa fie disciplinati si ordonati. Cu toate acestea, Cristina nu suporta sa se puna presiune asupra sa.

La fel ca orice Capricorn, Cristina tine sa locuiasca intr-un mediu stabil. De aceea, se arata extrem de exigenta in alegerile pe care le face si este capabila sa munceasca sustinut, fara sa oboseasca. Meticuloasa, nu suporta mediocritatea si nu ezita sa preia fraiele pentru a asigura buna desfasurare a lucrurilor.

Incapatanata, Cristinei ii este greu sa fie rationala atunci cand are o idee in cap. Nu se lasa pana cand nu duce la bun sfarsit aceasta idee. La fel ca si semnul sau zodiacal, Cristina isi alege cu mare grija prietenele si se arata extrem de independenta atunci cand vine vorba despre sfera profesionala. Cu toate acestea, este dependenta din punct de vedere emotional si se dovedeste a fi extrem de romantica.

Marea sa nevoie de afectiune o determina sa se indrepte in mod natural spre barbatii amabili si atenti. Atunci cand este indragostita cu adevarat, ramane fidela partenerului sau de viata. Fericirea este prioritatea sa. Chiar daca pare o persoana calma si inofensiva, poate deveni agresiva atunci cand cineva o enerveaza sau atunci cand se simte tradata.

Cristina, cifra numelui

Cifra numelui Cristina este 3. O cifra care are o semnificatie aparte si difera in general de restul cifrelor care au legatura cu prenumele. Cifra 3 reprezinta lupta, schimbarea si nerabdarea. Aceste persoane au in general tendinta de a vedea un competitor in propria persoana si vrea mereu sa afle cine este cu adevarat, motiv pentru care poarta mereu o lupta interioara si este intr-o cautare permanenta a sinelui.

Uneori, atunci cand cauta o rezolvare sau un raspuns se grabeste si aceasta lupta interioara poate sa atraga in mod indirect un comportament exagerat, neadecvat.

Care este culoarea numelui Cristina?

Pentru a intelege mai bine semnificatia numelui Cristina trebuie sa cunosti si culoarea sa. Gri-ul este cea mai potrivita culoare pentru ea. Este o culoare care ii evoca latura calma si solitara.

Care este piatra sa pretioasa?

Rubinul este piatra pretioasa asociata numelui Cristina. Aceasta piatra evoca capacitatea sa de a iubi cu pasiune. Rubinul ii procura Cristinei un sentiment de liniste, de protectie si de bucurie. Ii imbunatateste in egala masura memoria. Cristina mai este un nume asociat cu jadul, simbolul fericirii conjugale. Aceasta piatra ii evoca in egala masura latura perfectionista.

4 COMENTARII

Lasă un răspuns