Etimologia numelui Cristina

Cristina inseamna discipolul lui Christos

Sarbatoare: 18 mai (calendar ortodox) si 24 iulie

Semnificatia numelui Cristina

Introvertita, secretoasa si rezervata, Cristina are tendinta sa se izoleze de lumea exterioara. Este timida si elitista in alegerea prietenilor si persoanelor din anturajul sau. Cristina prefera sa fie singura decat prost insotita. Cristina este o pesimista, pragmatica si rationala si are nevoie sa fie incurajata si linistita in permanenta. Cu toate acestea, prietenii pot conta pe Cristina in orice circumstanta. Din semnificatia numelui Cristina, descifram ca aceasta se dovedeste a fi sensibila, tandra, afectiva si receptiva chiar daca simte nevoia sa se protejeze de problemele intampinate de-a lungul vietii.

Cristina prefera o viata monotona insa stabila si organizata in detrimentul unei vieti active si agitate. Ajutata de intuitia si ambitia sa Cristina va reusi sa isi materializeze toate proiectele si aspiratiile, umanitare sau sociale. Datorita tenacitatii si perseverentei sale Cristina va culege roadele muncii sale.

Cristina, copil fiind

Copil, Cristina are nevoie de tandrete si afectiune chiar daca, pudica, nu accepta in cele mai multe cazuri nu accepta manifestarile exterioare. Cu cat se simte mai incurajata, iubita si stimulata, cu atat va fi mai ambitioasa si va obtine rezultate mai bune la scoala. Este inteleapta si serioasa, mult prea serioasa uneori, nu ii este deloc teama de singuratatea in care are obiceiul sa se refugieze cand ceva nu merge bine. Prefera activitatile individuale in detrimentul celor colective.

Etimologia, originea si semnificatia numelui Cristina

Din cartile vechi de istorie, distingem faptul urmator: Cristina inseamna discipolul lui Christos. Numele Cristina este un nume extrem de vechi!

Cristinei ii place linistea, simplitatea si lucrurile naturale. Detesta lucrurile sofisticate si mondenitatile, este mereu in cautare de stabilitate. Spirit practic si rational, interesata de ultimele noutati in domeniul electronic si IT, Cristinei ii place sa planifice si sa organizeze lucrurile in cele mai mici detalii deoarece ii este teama de neprevazut.

In cariera, fetele cu nume Cristina

Cristina va fi tentata de profesii stiintifice sau tehnice sau de cele din domeniul stiintelor umane – psihologie, parapsihologie. Va excela in activitati ce necesita precizia, minutiozitatea precum croitoria.

2 COMENTARII

Lasă un răspuns