Etimologie – pretios, valoros (Swahili)

Sarbatoare –

Dafina este o persoana foarte decisa, energica si binevoitoare. Viziunea sa asupra vietii si asupra oamenilor din jur este mai degraba maniheista. Pe de o parte, are in jurul sau, persoane care ii plac, pe care le apreciaza iar pe de alta parte exista in jurul sau persoane pe care nu le apreciaza deloc si pe care le ignora.

Dafina este stricta, dar uneori comportamentul sau ar putea sa ii puna la grea incercare pe cei din jur sau in incurcatura. Astfel ca in societate, este foarte deschisa, sociabila, calduroasa, glumind pe un ton foarte nastrusnic. Din acest motive, ar putea trece drept persoana usuratica, lejera sau mai superficiala. Dar nu este deloc asa.

Dafina este o femeie de principii, foarte directa si foarte sincera, curioasa de tot si de toate. Dar este in acelasi timp, destul de neincrezatoare, prudenta, solida in sentimentele sale si stabila in gusturi.

Dafina are un simt al responsabilitatii si al datoriei foarte bine dezvoltat, este perseverenta si determinata si are o mare rezistenta morala. Si chiar daca unele nelinisti ar putea sa o perturbe din cand in cand, ramane mereu pozitiva, bine dispusa sau optimista. Nu se lasa niciodata dusa de ganduri rele sau nefaste.

Dafina da dovada mereu de o mare capacitate de munca si de o putere de munca foarte importante. In plus, stie mereu cum sa isi impuna opiniile sau punctul sau de vedere. Se arata mereu intreprinzatoare, activa, dinamica, dar uneori rigida si cam autoritara.

Dafina adora tot ce tine de ordine sau de organizare, de traditie sau de onestitate si cauta mereu stabilitatea. Dar vrea in acelasi timp si sa se distreze, sa seduca, sa se exprime, sa comunice sau sa se relaxeze alaturi de prieteni. Apreciaza natura, animalele si este sensibila la tot ce tine de domeniul frumusetii.

In iubire este foarte fidela si dupa ce se va casatori va fi o gospodina desavarsita. Are un simt al datoriei desavarsit dar atunci cand este dezamagita devine ranchiunoasa si nu iarta.

Va fi tentata de profesiile in care se poate exprima din plin, in care poate comunica sau unde este nevoie de precizie si de indemanare.

Lasă un răspuns