Etimologie: Floare, vita de vie (araba).

 

Dalia este un prenume inrudit cu o multitudine de alte nume florale precum Lacrimioara, Crina, Violeta sau Viorica. Dalia este o floare ce a fost adusa in Europa prin anul 1971 de catre un botanist.

 

Rezervata si secretoasa, Dalia poseda o personalitate puternica, ii place sa se afirme in orice circumstante. Dalia este o fiinta nobila si seducatoare, reusind sa ramana in acelasi timp simpla. Dalia este isi stapaneste la perfectie emotiile, acest lucru fiind uneori intimidant pentru persoanele din anturajul sau. Dalia are oroare de mediocritate, lejeritate si superficialitate.

 

Adepta a naturaletii, a puritatii, Dalia este o elitista si selectiva. Perfectionista innascuta, Dalia este idealista si cauta sa evolueze si sa progreseze fara incetare. Dalia este ambitioasa si muncitoare. Timpul este aliatul sau cel mai de pret. Dalia are o rabdare iesita de comun in orice situatie, in special in cele mai importante momente din viata. Uneori are tendinta sa ignore lucrurile minore din viata sa. Disciplinata si adepta a voluntariatului, Dalia are uneori tendinta sa devina mult prea autoritara. Incapatanata, nu renunta usor la ideile sale, chiar daca uneori nu sunt cele mai bune.

 

Conservatoare, Dalia este o femeie cu picioarele pe pamant, capabila sa isi asume orice fel de responsabilitate cu sange rece si eficienta. Chiar daca in unele cazuri se dovedeste a fi posesiva, Dalia da dovada de o generozitate iesita din comun. Dalia este un copil cuminte, nu le face prea multe probeleme parintilor sai. Daca are frati sau surori mai mici, Dalia se va arata extrem de protectiva fata de acestia. La scoala este disciplinata si constiincioasa.

 

In ceea ce priveste relatiile de iubire, Dalia are nevoie de armonie, va cauta sa atinga perfectiunea. Are nevoie de liniste intr-o relatie de aceea va incerca sa fie cat mai pasnica si intelegatoare cu partenerul de viata. Cateodata, din cauza stresului nu este foarte toleranta cu partenerul de viata insa asta se intampla destul de rar. Unele purtatoare ale prenumelui Dalia sunt extrem de exigente cu partenerul de viata deoarece au nevoie sa isi admire si sa isi respecte alesul inimii. Nu ii permite acestuia sa faca vreo greseala, il taxeaza imediat. De aceea, alegerea partenerului de viata este destul de dificila pentru unele din ele.

 

Dalia are un caracter impecabil, este o gazda primitoare cu oaspetii sai, o mama si o sotie impecabila. Am putea spune fara sa gresim ca Dalia este o femeie aproape perfecta. Viata familiala si sentimentala este importanta pentru Dalia, se consacra trup si suflet caminului sau, echilibrul fiind primordial pentru ea. Dalia este o femeie activa, dinamica si originala care nu accepta sa fie pe locul doi in niciun domeniu: nici familial, nici profesional, nici sentimental.

 

In ceea ce priveste domeniul profesional, Dalia isi va indrepta atentia spre urmatoarele domenii: medico-social, justitie sau orice alta meserie aflata in stransa legatura cu voluntariatul, ii place sa se faca utila pentru sociatate. Si meseriile legate de estetica, arta, creatie, decoratiuni, croitorie, profesii independente, profesii care necesita asumarea unei sau mai multor responsabilitati.

Lasă un răspuns