Etimologie: Dumnezeu este judecatorul meu

Sarbatoare: 11 decembrie

 

Dana este, inainte de toate, o persoana afectuoasa. Influentate de Luna, cele care poarta numele de Dana apartin de obicei semnului astrologic Rac si au urmatoarele trasaturi de caracter: imaginatie bogata, receptivitate si intuitie participanta. In unele situatii, Dana se dovedeste a fi impulsiva, colerica, capricioasa si nerabdatoare. Dana ar trebui sa invete sa gandeasca inainte de a deschide gura. Este o persoana fantezista careia ii este destul de greu sa se organizeze.

 

Odata cu inaintarea in varsta, caracterul sau se va dezvolta, se va afirma, riscand sa devina tiranica. Copil, Dana simte nevoia sa fie incurajata de persoanele dragi, sa se simta in siguranta, are nevoie de multa atentie si tandrete. In copilarie, Danei ii plac povestile, legendele si basmele pe care le citeste cu placere. Parintii trebuie sa fie fermi si exigenti cu Dana, sa ii impuna o anume disciplina.

 

Dana apreciaza, inainte de toate, compania celorlalti: sociabila, extrovertita, este o sentimentala si o romantica care viseaza ca intr-o buna zi isi va face aparitia printul pe cal alb. Daca este ranita, Dana se va refugia in turnul sau de fildes. Feminina, Danei ii place sa coopereze cu ceilalti in cadrul unor activitati de grup care o stimuleaza. Dana este o gurmanda, cu greu rezista preparatelor culinare preferate.

 

Dana nu este o persoana studioasa, trebuie sa fie extrem de motivata pentru a se dedica in totalitate studiului. Cu toate acestea, are o memorie excelenta, un simt psihologic innascut, ceea ce o face extrem de apreciata in cadrul anturajului. Are o inclinatie spre stiintele umane – psihologie, sociologie, puericultura, pedagogie  insa poate fi tentata si de profesii din domeniul calatoriilor, artei, parapsihologiei. Chiar daca nu ii place sa isi asume responsabilitatile, Dana este o buna colaboratoare, ar putea fi o secretara excelenta.

Lasă un răspuns