Etimologie – Dumnezeu este judecatorul meu (evreiasca), puternic, a judeca.
Sarbatoare – 11 Decembrie.

Cunoscatorii Vechiului Testament stiu ca Daniel era profetul ce apare in Cartea lui Daniel, carte ce contine profetii in legatura cu viitorul. Datorita faptului ca Daniel era interpretul de vise a regelui, acesta primeste o functie importanta in adunarea sfatului din Babylon.

Cei care poarta numele de Daniel sunt persoane placute, sociabile, communicative, vesele, mereu zambitoare. In general Daniel este inzestrat cu urmatoarele calitati: sensibilitate, emotivitate, tact, toleranta. Daniel este o persoana idealista. I-ar placea ca toata lumea din jurul sau sa fie mereu fericita. Pentru Daniel, viata sa afectiva este extrem de importanta. In momentul in care se simte neinteles, neiubit sau cand este dezamagit, Daniel isi pierde o buna parte din energie, simte ca nu mai are nicio posibilitate, se lasa invadat de gandurile negre.

Destul de curios, Daniel este interesat de absolut tot ceea ce il inconjoara. Acest lucru il determina sa fie interesat de mai multe domenii, radical diferite, din dorinta de a-si imbogati cultura generala. Daniel este inzestrat cu o voce superba. Fermecator si seducator, Daniel detine arta de a scapa teafar din orice situatie periculoasa. Daniel are capacitatea de a se adapta oricarei situatii, spiritul sau este mereu viu. Daniel este o persoana simpatica.

Copil fiind, Daniel are darul de a se face admirat si iubit de oricine. Extrem de receptiv, fin psiholog, Daniel isi da rapid seama cand intre parintii sai se petrece ceva, daca au o problema. In cazul in care exista o problema in familia sa, Daniel este extrem de afectat, are tendinta de a se inchide in sine sau sa isi gaseasca refugiul intr-un alt mod (reverie, muzica, poezie sau chiar droguri).

Daca este copil unic, Daniel are tendinta sa devina egocentric, ideal ar fi sa mai aiba inca un frate si o sora.

Daniel este extrem de stimulat de catre mediul afectiv si va fi incantat sa participe la orice eveniment din colectivitate. Daniel este capabil sa isi asume responsabilitatile, nu ii este teama sa se anagajeze intr-o relatie pe termen lung. Atentie insa: Daniel este o persoana influentabila, versatila.

Frumusetea, arta, confortul si calatoriile se numara printre preferintele lui Daniel, are nevoie de acestea pentru a se relaxa, pentru a se linisti. In relatia cu persoana iubita Daniel este extrem de tandru, bland si iubitor. Insa ii este destul de greu sa o aleaga pe cea cu care urmeaza sa isi petreaca tot restul vietii. Sunt destul de exigenti cu persoana iubita pe care si-ar dori sa o poata domina. Daniel este adeptul traditiilor: viseaza sa aiba o nunta traditionala, viseaza sa aiba copii multi care sa duca traditia mai departe.

Lui Daniel ii place sa straluceasca, sa dea ordine, sa se afle pe scena. Apreciaza tot ceea ce este pur, frumos si corect. Calatoriile, fanteziile, relatiile cu publicul constuie un centru de interes pentru Daniel.

Justitia si dreptul sunt domeniile in care Daniel va straluci. Domeniul restaurarii, domeniul hotelier sau gastronomic sunt alte posibilitati profesionale pentru Daniel.

3 COMENTARII

  1. Modreanu Daniel

    Eu am numele Daniel si este exact cum scrie mai sus

Lasă un răspuns