Etimologie- compasiune, intelepciune, stejar (ebraica)

Sarbatoare- 25 octombrie

Dara este in general o femeie rezervata, discreta si introvertita. O femeie timida care are tendinta de a se izola de lumea din jurul sau. Si totusi, aceasta persoana cam rezervata si putin sociabila, poate sa fie uneori cam elitista. De fapt, prefera de departe propria sa companie, decat sa fie prost insotita.

Un personaj cerebral, nelinistit, turmentat si usor cam pesimist, Dara se arata cel mai adesea destul de dificil de suportat. Si totusi, poseda o inteligenta excelenta, fiind mereu in ‘priza‘ datorita unei emotivitati si unor activitati la cote maxime.

Dara este interesata de tot si de toate, avand propriile sale opinii definitive cu privire la ce este in jurul sau. Deci nu este deloc usor de inflientat.

Am putea spune ca Dara este o persoana cu o personalitate dubla. Pe de o parte, este introvertita, ducand cea mai intensa viata interioara, pe de alta parte, este extrovertita, manifestandu-se la exterior cu cea mai mare eficienta.

Dara este subiectiva si obiectiva, plina de incredere in sine, chiar daca uneori da dovada de o timiditate relativa. Chiar daca moralitatea sa impecabila are tendinta de a –i irita pe cei din jur, Dara este considerata de cei din jurul sau o fiinta perfecta si impecabila.

Dara va fi cea mai buna prietena, capabila de cele mai mari sacrificii pentru cei mai buni prieteni ai sai. Ajutorul sau este complet dezinteresat. Intuitia sa este foarte buna, dar Dara are mare grija, preferand sa se increada in inteligenta sa, care dupa parerea sa este mult mai de pret.

Va fi tentata de profesiile din domeniul tehnic sau stiintific sau cele legate de modernism, de pamant sau de natura.

Dara poseda o tandrete pe care o exprima foarte rar, ascunsa sub o anumita raceala, un lucru care face ca afectivitatea sa sa fie una complexa. Este fidela dar va intalni dificultati atunci cand va trebui sa isi exprime sentimentele. Nu astepta de la ea prea mult romantism. Dar daca va iubi pe cineva, va fi pentru totdeauna.

Dara este o persoana foarte determinata si voluntara, caracterizata de o inalta rigoare morala.

Lasă un răspuns