Etimologie: albina (ebraica)

Sarbatoare: 21 septembrie

Debora este o femeie simpla si naturala, cu picioarele pe pamant. Debora are un caracter afirmat, nu se lasa influentata de ceilalti, are simtul initiativei si o vointa de fier. In ceea ce priveste munca sa, Debora adopta o atitudine extremista. In majoritatea din cazuri ii este greu sa se opreasca cand incepe ceva insa se dedica trup si suflet cauzei sale. Debora este un dusman declarat al superficialitatii, este o persoana fiabila pe care persoanele din anturajul sau pot conta oricand, o persoana care ii tine mereu promisiunile.

Moralitatea sa este stricta, principiile sale exigemte. Debora considera ca ceea ce poate face ea este la indemana tuturor. Debora stie sa isi asume riscurile si sa sesizeze toate oportunitatile care ii apar in cale. Da dovada de cele mai multe ori de spirit de initiativa si de o imensa capacitate de munca.

Blandetea, superficialitatea, toleranta si supunerea nu sunt punctele sale forte. Debora este un copil care nu provoaca parintilor sai probleme, este serioasa. Le recomandam parintilor sa nu ii impuna o educatie stricta, rigida deoarece nu are niciun sens, Debora este un copil deosebit de cuminte. Parintii trebuie sa ii stimuleze sociabilitatea si sa o invete sa imparta jucariile cu ceilalti ceea ce ii va permite sa lupte impotriva tendintei sale posesive.

Deborei ii plac lucrurile bine facute, exercitiile fizice, plantele, animalele si natura. Debora pretuieste libertatea, singuratatea, schimbarile, indepedenta, miscarile si calatoriile. Este rapida si eficienta in tot ceea ce face. Ii va placea sa cultive si sa gateasca legume si fructe bio, sa faca dulceata din ele. Confortul material ii confera siguranta. Cat despre demonstratiile de iubire si de tandrete, acestea nu sunt deloc pe placul sau. Exista cazuri in care pudoarea o poate paraliza. Un buchet de flori nu este suficient pentru a o emotiona.

Debora nu se lasa descurajata de obstacolele care ii apar in cale de-a lungul vietii. Tendinta sa este sa se refugieze in munca, sa se ambitioneze sa le treaca pe toate cu bine. Debora ar putea fi tentata de profesii din domeniul Administratiei (banci, gestiune, finantie, economie, asigirari) sau de profesii in legatura cu natura sau animalele.

Lasă un răspuns