Etimologie: din Delos

 

Delia este dotata cu un caracter puternic chiar daca este secretoasa si relativ complexa, un amestec de spontaneitate si de reflexie. Comportamentul sau nu este intotdeauna in concordanta cu cuvintele si promisiunile sale. Delia debordeaza de energie, este hiperemotiva si spontana. Este activa si nervoasa, cultiva secretul si intretine misterul. Este adevarat ca uneori este incercata de un sentiment de inferioritate insa prefera sa taca decat sa se faca de ras. Uneori, Delia adopta un comportament ciudat, pare mereu preocupata de ceva.

 

Delia este interesata de misticism, stiinte umane, grafologie si de parapsihologie, este o nelinistita care se gandeste inca din adolescenta la faptul ca viata nu este atat de simpla si de frumoasa pe cum pare. Adevarul este ca si Delia are tendinta sa isi complice inutil existenta. Se simte diferita de ceilalti, o fiinta aparte. Datorita intuitiei sale, reuseste sa isi dea seama de fiecare data cand este mintita. Chiar daca da dovada de tonus, sistemul nervos reprezinta punctul sau slab. Delia este autoritara si ambitioasa. Daca nu reuseste de una singura sa isi atinga scopurile va cauta sa faca acest lucru prin intermediul partenerului sau de viata.

 

Copil, Delia este un mic tiran: greu de manipulat, capricioasa si curioasa, hiperactiva. Parintii trebuie sa o pondereze si sa o invete ce este moderatia. Sociabila, Deliei ii plac contactele umane si cauta uniunea. Extrem de exigenta, Deliei ii va fi destul de greu sa isi gaseasca un partener de viata potrivit, considera la un moment dat ca celibatul este adevarata sa vocatie.

 

Profesiile care ii sunt pe plac sunt cele ce implica sfaturile si copiii (psiholog, pedagog, profesor), miscarea si calatoriile. Meseriile legate de cercetare i se par atragatoare Deliei si ii permit sa isi puna in valoare calitatile (domeniul medical sau stiintific) dar si cele mai marginale precum parapsihologia.

Lasă un răspuns