Etimologie – cantec popular

Sarbatoare –

Un melanj de vibratii contradictorii face din Doina o persoana cu o personalitate dubla, care evolueaza brusc de la o tendinta la alta. Doina are o alura determinata, este o persoana activa, independenta, voluntara, curajoasa si autoritara. Oare incearca Doina sa isi scunda sensibilitatea in spatele unor masti? Cu siguranta. Sub o masca de femeie puternica si curajoasa se ascunde o femeie sensibila si vulnerabila. Se lasa usor ranita de viata, are tendinta sa se inchida in sine in momentul in care are o problema, cand este nevoita sa infrunte dura realitate a vietii.

In ciuda acestui fapt, Doina este mereu prezenta atunci cand ai nevoie de ea. Acest melanj de egocentrism si altruism, de forta si fragilitate poate fi derutant la prima vedere, se poate traduce chiar printr-un comportament paradoxal. Doina s-ar putea alatura ca voluntar unei asociatii umanitare din dorinta de a-si ajuta semenii, sa se arate generoasa si intuitiva, receptiva si preocupata de cei din jur. Copil, parintii trebuie sa o implice pe Doina in activitati de grup care sa ii permita sa isi dezvolte simtul solidaritatii si sa o lase sa isi exprime autonomia. Doina va prefera jocurile si jucariile fratilor si surorilor sale, exercitiile fizice si aventura care nu o infricoseaza deloc, din contra, o fascineaza,

Realizarea personala, materiala si profesionala este deosebit de importanta pentru Doina deoarece este sensibila la tot ce este frumos, scump si de calitate. In ceea ce priveste viata amoroasa, Doina este o persoana directa, sincera si autoritara dar si devotata si iubitoare. Partenerul sau de viata trebuie sa fie vigilent deoarece, la cel mai mic pas gresit Doina isi va scoate ghearele iar odata neincrederea instalata, admiratia si iubirea se vor stinge incetul cu incetul.

Destul de individualista, Doina ar putea fi tentata de profesii liberale, din cadrul Administratiei dar si de un post de conducere. Ar putea alege o meserie din domeniul politiei, justitiei sau armatei sau o profesie in stransa legatura cu matematica, finantele, gestiunea sau industria. Nici profesiile din domeniul calatoriilor sau cele din sfera audiovizualului nu ii sunt indiferente.

Lasă un răspuns