Etimologie: apartine lui Dumnezeu

Sarbatoare: 8 august

 

Dominic este o persoana simpatica si carismatica. Facut pentru a-si asuma responsabilitatile, fie din punct de vedere personal, fie din punct de vedere profesional, persoanele din anturajul sau stiu ca se pot baza intotdeauna pe el. Dominic este umarul pe care se sprijina prietenii sai si acest lucru nu ii displace deloc deoarece stie sa dea sfaturi, sa protejeze. Dominic stie sa dea dovada de tact si de galanterie, calitati rar intalnite in zilele noastre.

 

Sociabil, Dominic pune mare pret pe sentimente si este atent cu semenii sai. Nu este o persoana conformista si are tendinta sa abordeze lucrurile intr-un stil original, aparte. Simtul acut al justitiei il determina sa treaca prin veritabile crize de furie, veritabile explozii. Intuitiv si perspicace, Dominic este un observator, poseda un spirit analitic, simtul detaliului si arta sintezei.

 

Copil, Dominic este orgolios, perfectionist iar vointa sa depinde in principal de motivatia sa. Este un baiat simpatic, serviabil si preocupat de familia sa. Este un frate mai mare remarcabil, protector si afectuos. Parintii trebuie sa ii dea responsabilitati inca de la o varsta frageda. Daca este prea rasfatat Dominic ar putea deveni iresponsabil si indiferent.

 

Lui Dominic ii place sa seduca si detesta conflictele si agresivitatea. Perfectionist, Dominic are tendinta sa fie mult prea focusat pe detalii, sa taie firul in patru. Senzual, Dominic este o persoana sensibila si exigenta din punct de vedere sentimental. Cand vine vorba de a se angaja intr-o relatie de lunga durata Dominic ezita adesea, ii este teama ca nu se va descurca.

 

Cand vine vorba de alegerea unei meserii, Dominic are mai multe posibilitati: domeniul medico-social, al justitiei, artistic sau estetic. Daca viata nu ii permite sa aleaga, va fi cu siguranta influentat de familie. Domeniul gastronomic sau turismul l-ar putea interesa in egala masura.

Lasă un răspuns