Etimologie: darul zeului

Sarbatoare: 20 aprilie (calendar ortodox) si 7 februarie (calendar catolic)

Dorian este o persoana enigmatica, dificil de patruns. O fiinta aparte, adesea neinteles de persoanele din jurul sau, perceput drept original. Extrem de interiorizat, Dorian cauta in permanenta raspunsul la angoasa sa metafizica si la indispozitia care il caracterizeaza. Extrem de emotiv si hipersensibil, Dorian se protejeaza in spatele unei raceli si ironii aparente, fapt ce ii deruteaza pe apropiati.

Adesea, Dorian reactioneaza in fata sentimentelor prin umor sau deriziune deoarece ii este teama de lumea exterioara si incearca, inainte de toate, sa se protejeze. In realitate, personalitatea sa se va dezvolta cu adevarat abia la maturitate, odata cu achizitia unei anumite intelepciuni. Din semnificatia numelui Dorian aflam ca el ar putea deveni chiar filozof. Insa, inainte de a se produce aceasta schimbare, timiditatea, singuratatea, inhibitia sunt trasaturile principale de caracter ale lui Dorian.

In fata ostilitatii, Dorian are tendinta sa se interiorizeze deoarece nu este intotdeauna inarmat pentru lupta. Daca nu reuseste sa se realizeze din punct de vedere intelectual, Dorian se va simti inadaptat si se va indrepta spre paradisurile artificiale.

Copil, băiat, Dorian este inchis in sine, meditativ, intelept si temator. Are nevoie de protectie si de liniste si este extrem de atasat de familie. Receptiv si permeabil, Dorian se straduieste sa dea ce e mai bun din el la scoala. Lui Dorian ii place sa studieze, este autodidact si pasionat de tehnica si science-fiction. La un moment dat in viata ar putea fi atras de lumea paranormalului. Persoanele din anturajul sau il conidera un cinic.

Semnificatia numelui Dorian implică faptul că profesiile alese de Dorian ies din sfera obisnuitului. Informatica, electronica, fizica, astrologie, psihologie, marketing sau publicitate, acestea sunt principalele domenii de care Dorian ar putea fi interesat. De asemenea, meseriile cu un orar mai special – pe timp de noapte – l-ar putea interesa.

Lasă un răspuns