Etimologie- drag, iubit, dar al lui Dumnezeu (greaca), dor (romana)

Sarbatoare- 16 mai

 Doru are urmatorul cuvant de ordine- siguranta. Nu suporta deloc mania, indoielile sau esecurile.

Anturajul crede despre Doru ca este o persoana misterioasa, care nu prea se deschide celor din jur. Atunci cand va veni vorba despre a se deschide sau a da detalii despre viata sa privata, Doru va trebui sa aiba incredere deplina in cei din jur.

Doru este o persoana foarte sensibila care ia foarte in serios criticile si pe care le pune pe toate la suflet. Este destul de greu pentru el sa infrunte obstacolele si cel mai adesea, fuge din fata lor. In anumite situatii poate sa fie chiar cinic sau ironic.

Doru are mare incredere in instinctul sau si este interesat mai degraba de concret decat de abstract. Dar este foarte dificil atunci cand alege sa fie discret sau foarte rezervat cu privire la propria persoana.

Dar aparenta distanta si chiar aroganta a lui Doru nu este altceva decat o armura care il protejeaza pe acesta de inadvertente. Doru poate sa fie interesat in viata de zi cu zi de filozofii si de marile intrebari cu privire la lume sau la existenta. Este deci foarte serios si intelept in acelasi timp.

Dar in ciuda aparentei sale reci, Doru este o persoana foarte sensibila care apara valorile umane si persoanele aflate in dificultate.

Datorita luciditatii sale, Dorian reuseste sa faca economii dar nu este avar, in ciuda acestui lucru. Stie cum sa stabileasca un echilibru perfect intre cheluieli si bugetul de care dispune. Este foarte interesat de confortul sau material si pare ca nu este niciodata satisfacut de propria sa persoana. Este foarte harnic si determinat si ar face absolut orice ca sa isi atinga obiectivele.

Doru apreciaza foarte mult compania femeilor. Pentru el este un lucru indispensabil sa aiba mereu o femeie alaturi de el. Atunci cand se afla inconjurat de femei frumoase, simte ca se afla intr-o situatie « privilegiata ». Este atras doar de femeile care sunt foarte frumoase si ingrijite si care au un corp de vis.

Meseriile care i se potrivesc cel mai bine sunt cele de tehnician, de informatician sau electrician. Dar si cele de astrolog sau de psiholog.

Lasă un răspuns