Etimologie- cel caruia pacea ii este pretioasa (slava)

Sarbatoare-

Dragomir este un barbat viril, care degaja o impresie de forta, de vitalitate si de autoritate. In acelasi timp, exercita un farmec si un magnetism fara pereche asupra celor din jur.

Dragomir este inainte de toate realist si practic, avand picioarele pe pamant si posedand o energie fara pereche atunci cand vine vorba despre concretizarea viselor sale.

Dar Dragomir este in acelasi timp un barbat introvertit, secretos si rezervat care tinde sa se tina departe de lumea ce il inconjoara. Este cel mai adesea timid iar sociabilitatea sa este indisociabila de un anumit elitism. Acesta prefera sa fie pur si simplu singur mai degraba decat sa se afle intr-o companie neplacuta.

Dragomir este un barbat cerebral, interesat de speculatiile spiritului, destul de ingrijorat sau nelinistit, pesimist in fata vietii. Este pragnmatic si rational, simtind mereu nevoia sa fie linistit, suferind din cauza unei neincrederi instinctive. Si totusi, este o persoana foarte serioasa pe care te poti baza mereu.

 

Are o moralitate fara pereche si stie cum sa ii asculte pe cei din jur. Este tandru, afectuos, receptiv la nevoile celor din jur. Dar tine totusi inainte de toate, sa se protejeze, sa se tina departe de probleme sau de dificultati, de care fuge. Astfel ca va prefera o viata foarte bine organizata, chiar putin mai monotona.

 

Dragomir tine foarte mult sa poarte totul pe umerii sai, ceea ce il duce uneori la a fi mai putin tolerant, mai nerabdator si chiar mai fanatic.

 

Dragomitr adora deci linistea, simplitatea si naturalul. Detesta lucurile sofisticate si mondenitatile. Cauta inainte de toate siguranta si stabilitatea. Are un spirit practic si rational si este interesat cel mai adesea de cele mai noi tehnici. Adora sa planifice si sa organizeze, probabil din cauza faptului ca se teme de neprevazut.

In ceea ce priveste domeniul sentimental, este un barbat tandru si fidel dar poate sa intampine probleme atunci cand vine vorba despre exprimarea sentimentelor sau emotiilor. Nu astepta de la el prea multe gesturi romantice deci.

Va fi tentat de profesiile din domeniul tehnicii sau stiintei sau de cele legate de modernism. Dar si de toate cele legate de domeniile umanitare sau sociale.

Lasă un răspuns