Etimologie- pamantul – mama (greaca)

Sarbatoare- 26 octombrie

Dumitru este o fire destul de autoritara care nu vrea sa se supuna regulilor sau celor din jur. Prefera sa comande pentru a se impune si pentru a le transmite celor din jur regulile sale si viziunea sa asupra lucrurilor.

Dumitru are un caracter foarte puternic si se remarca mai ales datorita delicatetei si gustului sau rafinat. Este interesat de tot ceea ce tine de etica si incearca sa fie exemplu in orice situatie din viata sa. Dar in unele situatii, trasmite imaginea unui barbat foarte orgolios si arogant.

Dumitru este simpatic cu toata lumea si nu ii vine greu sa se integreze in orice grup. Este foarte extrovertit si solidar si tine foarte mult la relatiile de prietenie.

Aparenta joaca un rol capital in viata lui Dumitru, deoarece are mereu grija de aspectul sau fizic. Este foarte sensibil si interesat de cei din jur, in ciuda tuturor problemelor sau obstacolelor.

Dumitru este idealist si perfectionist, mai ales atunci cand vine vorba despre imaginea sa. Dar sensibilitatea sa nu este una de suprafata sau superficiala. Poate sa manifeste un real interes pentru actiunile umanitare si sociale.

Dumitru este foarte creativ, adora activitatile artistice dar si limbile straine. Calatoriile il pasioneaza si ele, imbogatindu-se foarte mult din aventurile sale.

Pe plan financiar, Dumitru este foarte prudent si rezonabil. Nu este deloc materialist, dar are totusi tendinta de a aprecia luxul.

Dumitru este un estet deci va fi foarte exigent cu partenera sa. Dar autoritatea sa va castiga cel mai adesea in fata sentimentelor. Dar in sanul familiei, Dumitru va avea un comportament ireprosabil.

Dumitru este facut pentru meseriile care implica o mare responsabilitate, unde isi poate demonstra aptitudinile atunci cand vine vorba despre administrare cu fermitate si indrazneala.

Dar Dumitru poate sa fie interesat si de alte domenii precum literatura, arta plastica, artizanatul, tot ce tine de arta  si profesiile artistice cu alte cuvinte. Este interesat si de domeniul diplomatiei al politicii si se va simti cel mai bine in postura de avocat, de judecator, de jurist sau de medic. Comunicarea este punctul sau forte.

Lasă un răspuns