Etimologie: paznic, binecuvantat

Sarbatoare: 5 ianuarie

Eduard este o persoana autoritara si ambitioasa, increzator in propriile forte si pasionala. Eduard detesta constrangerile si persoanele lingusitoare. Nerabdator, dotat cu o agilitate surprinzatoare a spiritului, Eduard se dovedeste a fi iritat, nervos, agresiv, violent chiar in momentul in care estimeaza ca limitele risca sa fie depasite de cineva din anturajul sau. Stie cum sa se faca placut, este responsabil, curios, adaptabil si nu ezita sa ceara ajutorul in caz de nevoie.

Aventurile si noutatea il stimuleaza. Va ezita de-a lungul vietii intre simtul responsabilitatii si al datoriei, spiritul de familie si nevoia de a trai pentru el, nu pentru ceilalti. Eduard este pentru apropiatii sai un umar solid si stabil de sprijin, chiar daca ar prefera uneori sa nu aiba atatea responsabilitati. Majoritatea persoanelor din anturajul sau profita de cele mai multe ori de serviabilitatea sa si de maniera sa de a lua toate lucrurile in serios.

Copil, Eduard este plin de energie. Isi va respecta parintii si bunicii, este un copil afectuos si responsabil, chiar daca uneori este cam incapatanat. Sportul este necesar echilibrului sau. Eduard este constiincios, curajos si coerent, un model pentru ceilalti.

Familia ii ofera lui Eduard confortul psihologic necesar, armonie si pace. Are un simt extrem de dezvoltat al justitiei si al responsabilitatii. Sentimentele ocupa un loc primordial in viata sa. Eduard isi va amenaja spatiul interior cu deosebita atentie, va pune mare pret pe detalii.

Eduard are tendinta sa incerce mai multe profesii inainte de a-si gasi adevaratul drum profesional. Este interesat de meserii din domeniul justitiei sau politic precum si de cele care il ajuta sa iasa din rutina si il obliga sa calatoreasca (vanzari, turism) dar si de activitati aflate in raport cu alimentatia, bucataria, orice activitate in cadrul careia isi poate exprima simtul estetic.

1 COMENTARIU

  1. Obogeanu Eduard

    Ma vad aproape 100% in descrierea numelui. Nu stiam ca numele are o asa mare influenta asupra personalitatii omului. Respect pentru descriere.

Lasă un răspuns