Etimologie: compasiune

Sarbatoare: 25 iunie

 

Eleonora este o fire pasionala, degaja un anume magnetism. Femeie puternica, Eleonora este facuta sa dirijeze, sa comande si sa orchestreze. Mai degraba concreta si practica decat intelectuala, Eleonora se dovedeste a fi intreprinzatoare, dinamica si luptatoare. Increzatoare in fortele proprii si curajoasa, Eleonora este exrem de energica, nerabdatoare si iritata uneori. Este tentata de activitatile sportive iar nevoia sa de autonomie este mare: Eleonora se pliaza rareori in fata autoritatii altora. Conform propriilor principii, valoarea personala a unui om se masoara prin realizari concrete, nu in functie de varsta sau alte criterii.

 

Sfera materiala este importanta in ochii sai si nu pierde niciodata din vedere notiunea de randament. Eleonora se dovedeste a fi o excelenta femeie de afaceri sau o buna gestionara. Copil, Eleonora nu este nici docila, nici rabdatoare, poate fi rebela si colerica. Cand nu se simte la inaltimea unei situatii, isi scoate ghearele. Insa, in strafundul sau, Eleonora este un copil tandru, sensibil si emotiv care are tendinta sa amplifice momentul prezent. Sportul trebuie sa fie una din principalele sale activitati in copilarie.

 

In unele cazuri, Eleonora simte nevoia sa evadeze din realitate. Acest lucru se poate traduce prin pasiunea pentru calatorii, poezie, pictura, muzica, metafizica, spiritualitate, irational. Daca viata raneste aceasta femeie sensibila, va incerca sa fuga intr-un fel sau altul. Are un suflet bun si este pasionata de magie, de lumea fantasticului, de science ficton, de tot ce este straniu. In dragoste, Eleonora este un amestec de idealism, romantism, intoleranta si exigente. Posesiva si geloasa, Eleonora isi va gasi cu greu un sot.

 

Eleonora poate fi tentata de lumea afacerilor, de activitati manuale (creatoare de moda, sculptura, pictura), de profesiile legate de autoritate (politie, armata, justitie, drept) sau legate de medicina (chirurg) sau de medicina paralela.

Lasă un răspuns