Etimologie: Dumnezeu cu noi

Sarbatoare: 29 iunie

 

Ema este o persoana afectuoasa, sensibila, timida, blanda si emotiva. Cu toate acestea, Ema este greu de inteles datorita cifrei sale active 5. Ema iubeste natura, i-ar placea ca toata lumea sa fie fericita in jurul sau. Viata sentimentala este importanta pentru Ema deoarece daca se simte neinteleasa sau neapreciata isi va pierde o buna parte din energie. Destul de curioasa, Ema este interesata de tot ce misca, ceea ce o determina sa abordeze mai multe domenii. Ema are o voce superba, este fermecatoare si amuzanta, are arta de a se descurca in orice situatie. Este adaptabila, simpatica si energica. Extrem de receptiva, un fin psiholog, Ema simte imediat cand in sanul familiei sale ceva nu este in regula. Prin urmare, prefera sa scape intr-un fel sau altul (vise, muzica, poezie sau droguri).

 

In schimb, Ema poate fi stimulata de mediul afectiv si se va implica cu placere intr-o activitate colectiva, fiind capabil sa isi asume orice responsabilitate. Atentie, Ema poate fi influentabila sau versatila.

 

Jocurile amoroase, jocul seductiei sunt pe placul Emei. Frumusetea, arta, calatoriile, sunt necesare echilibrului sau. In dragoste, Ema este tandra, blanda si iubitoare, intemeierea unei familii este deosebit de importanta pentru ea. De altfel, Ema este capabila de sacrificii  personale, de devotament. Cu toate acestea, Ema este extrem de exigenta, perfectionista, maniaca chiar, adesea ezitanta, deoarece, dupa cum bine stie si ea, barbatul perfect nu exista.

 

Dupa cum spuneam mai sus, familia joaca un rol important pentru Ema care se poate lasa influentata de aceasta in momentul in care vine vorba de alegerea unei profesii. In caz contrar, Ema ar putea fi tentata de o profesie cu caracter comercial, in legatura cu scrierea sau exprimarea orala, de profesii din sfera media sau audiovizualului, in raport cu calatoriile, imobiliarele, gastronomia sau restaurarile.

1 COMENTARIU

  1. […] Ema (Emma). Un alt prenune care ramane in top si pentru anul 2017. Acest nume vine de la germanicul Imma dar poate sa fie si diminutivul pentru Emanuelle. In secolul XIX, englezii adorau acest nume, Drept dovada ca si eroina din Harry Potter poarta acest nume. Fetitele cu numele de Emma sunt voluntare si determinate. […]

Lasă un răspuns