Etimologie: Dumnezeu cu noi

Sarbatoare: 25 decembrie

 

Bland si securizant, placut si sarmant, Emanuel este un barbat seducator, posesor al unui farmec discret, inconjurat de o aura de mister. Emanuel cauta sa se faca placut, sa intre in gratia semenilor sai iar acest lucru se poate traduce atat prin grija pe care o poarta aspectului fizic cat si prin nevoia de a seduce. Emanuel este preocupat de mediul familial, simte nevoia ca in familia sa sa domneasca armonia, depune eforturi considerabile in acest sens. Exceleaza in momentele in care se afla in pozitia celui care consoleaza, sustine sau sprijina. Emanuel este acel gen de persoana care valorizeaza responsabilitatile.

 

In cazul in care in sanul familiei sale nu domneste armonia si echilibrul, Emanuel risca sa devina o persoana narcisista, imatura si egoista. Uneori, Emanuel este perfectionist, maniac, chiar daca aceasta tendinta nu se exprima pe deplin in unele domenii de predilectie. Exigentele sale se pot manifesta si in sfera profesionala unde nu isi permite sie insusi nicio greseala si aratandu-se, vis-a-vis de colegii si subalternii sai, exigent si autoritar.

 

Emanuel este independent, pasionat de tot ce inseamna nou si indragostit de schimbare. Emanuel este un nervos iar aceasta nervozitate se exprima prin nevoia de a fi in mod constant in miscare si prin pasiunea pentru calatorii. Copil, Emanuel trebuie sa fie crescut cu suplete si fermitate. Are nevoie de iubire si echilibru. Ar fi bine ca parintii sa ii dea cat mai multe responsabilitati specifice varstei si sa il incurajeze in permanenta pentru a evita ca Emanuel sa devina o persoana narcisita. Activitatile artistice sunt de incurajat.

 

Emanuel este un individualist caruia ii place sa dea ordine si sa detina fraiele propriului sau destin. Este ambitios si idealist si cauta sa ocupe primul loc in orice situatie. Viata sentimentala ocupa un loc important chiar daca nu este tocmai fidel.

 

Emanuel va fi atras de activitati cu caracter artistic sau estetic, de profesii din domeniul gastronomiei, medicinei sau psihologiei.

Lasă un răspuns