Etimologie: Muncitoare (germanica)
Sarbatoare: 19 Septembrie

 

Emilia este o persoana care pare adesea inaccesibila: sa fie oare din cauza mandriei sale naturale sau din cauza distantei pe care prefera sa o pastreze? Emilia nu lasa pe nimeni indiferent. Introspectiva si introvertita, Emilia are tendinta sa isi creeze un turn de fildes in care se retrage cand viata nu mai este la inaltimea aspiratiilor sale, visul fiind pentru Emilia o modalitate de evadare din cotidian.

 

Emilia este o femeie inspirata, sensibila si emotiva care nu este facuta pentru lupta. De altfel, putem spune despre Emilia ca este alergica la stres. Destul de posesiva, Emilia este ca o furnicuta, este extrem de atasata de lucrurile materiale din aceasta lume. Are un caracter special, ii place sa fie independenta in orice circumstanta, ii place sa fie diferita de ceilalti (fie prin vestimentatie, fie prin felul ei de a fi).

 

Emilia este o fiinta derutanta, comunica putin si prost, ii place sa se lase ghicita, descoperita si este dezamagita cand se simte neinteleasa. In strafundurile sale, Emilia este o persoana determinata, cu o vointa de fier. Este adevarat ca uneori Emilia se lasa prada trandaviei, lasand pe maine ceea ce ar putea sa faca azi insa doar uneori, nu intotdeauna.

 

Copil fiind, Emilia trebuie stimulata in permanenta de parinti, parintii trebuie sa comunice mereu cu ea altfel risca sa devina introvertita. Deoarece Emilia este dotata cu un simt practic iesit din comun, parintii ar trebui sa ii dezvolte latura artistica si estetica (desen, croitorie, muzica, dans). Emilia este perfectionista si extrem de meticuloasa inca din copilarie.

 

Emilia este o sentimentala fara pereche care se viseaza de mica mireasa, viseaza la printul pe cal alb. Astfel, a iubi si a fi iubita sunt principalele sale preocupari odata ajunsa la varsta adulta. Nevoia sa de armonie si simtul sau estetic sunt extrem de dezvoltate. Iata de ce Emilia apreciaza in special obiectele frumoase, hainele frumoase si confortul in ceea ce priveste casa in care locuieste. Domnilor, trebuie sa stiti ca Emiliei ii va fi destul de greu sa isi aleaga alesul inimii, este destul de greu de multumit cand vine vorba de planul personal. Rationamentul Emiliei este relativ simplu: are pretentia de la Fat-Frumos sa fie bogat, frumos, inteligent, galant si un fin psiholog, sa o inteleaga in orice situatie.

 

Cand vine vorba de angajamentul profesional, Emilia se dovedeste a fi mai degraba ezitanta si se lasa influentata de mediul familial. Daca este capabila sa isi aleaga propria orientare, Emilia va fi tentata de sfera artistica sau estetica (decoratiuni, pictura, desen, coafura, arta florala, modelling), o profesie care necesita precizia sau meticulozitatea, avand ocazia sa straluceasca la propriu. Si profesiile aflate in raport cu natura, animalele sau pamantul pot fi pe placul Emiliei.

 

Emilia s-ar putea lasa tentata si de o profesie mai degraba avangardista, de o profesie aflata in stransa legatura cu lumea modei (designer, stilist, critic de moda) sau de o profesie bazata pe noile tehnologii (informatician, economist), o profesie care sa ii permite sa isi puna in valoare talentele psihologice.

Lasă un răspuns