Etimologie: rival, binevoitor cu viclenie

Sarbatoare: 8 august (calendar ortodox) si 18 iulie (calendar catolic)

 

Emilian este o fiinta fragila, fantezista, hipermotiva, visatoare, intuitiva, cu o imaginatie bogata. Este un barbat sensibil, chiar daca lasa impresia ca este detasat, modalitatea sa de aparare fiind aceea de a se apara in spatele unei aparente rezervate si reci. Emilian ii dezorienteaza pe cei din jur deoarece este, rand pe rand, rezervat, inchis in sine, pasional si vorbaret. Totul depinde de momentul prezent care este trait la intensitate maxima sau de atmosfera afetctiva in care se afla. Emilian oscileaza intre faze de introversiune (daca este nascut pe data de 4, 7, 13, 16, 22 a lunii) si de extroversiune (accentuate daca este nascut pe data de 3, 15, 21, 23 a lunii).

 

Emilian este un norocos, chiar daca nu este mereu inarmat pentru a face fata dificultatilor vietii. Comunicarea si exprimarea ocupa un loc important in viata lui Emilian fie pentru ca primii patru ani din viata duce o existenta interiorizata, fie ca simte nevoia sa vorbeasca cu cineva. Poseda o mare agilitate intelectuala, o dexteritate manuala si un simt practic. Copil, Emilian are nevoie de multa atentie si afectiune. Este un copil autonom ce are tendinta sa se refugieze in vise sau in carti. Trebuie sa fie incurajat si stimulat in permanenta. Disciplina si ordinea nu reprezinta punctele sale forte.

 

Emilian nu suporta constrangerile deoarece ii limiteaza nevoia de independenta. Iubeste aventura, necunoscutul si schimbarile. In dragoste, Emilian are nevoie de pasiune, nu este facut pentru viata traditionala.

 

Emilian nu este o persoana decisa, determinata. Profesia sa depinde adesea de circumstante, de mediul afectiv sau de influenta parintilor. Are in vedere urmatoarele profesii : jurnalist, profesor, informatician, avocat, profesii din domeniul tehnic sau electric, cele in care exprimarea orala este favorizata.

Lasă un răspuns