Etimologie – daruire, sfintire

Sarbatoare – 30 iulie

Enoh este o persoana tandra si sensibila, idealista, careia ii place echilibrul si armonia. Inspirat si emotiv, Enoh este interesat de arta si de estetica, de tot ce tine de latura umana. Rezervat, are nevoie sa se simta intr-o atmosfera favorabila pentru a comunica pe deplin. Este o persoana destul de retrasa. Este secretos si misterios, insesizabil uneori. Da dovada de cele mai multe ori de calm si de tact si stie sa fie diplomat atunci cand situatia o cere.

Enoh nu este o persoana exuberanta, celor din jur le ia multa vreme pana ajung sa il cunoasca cu adevarat. Copil, Enoh este calm, bland, timid, isi iubeste familia si are nevoie de a fi inconjurat de afectiune. Inca din copilarie Enoh are o intuitie bine dezvoltata.

Ii plac povestile, legendele si misterele si apreciaza muzica. De aceea, parintii ar trebui sa il implice inca de mic in activitati artistice. I se pot oferi unele responsabilitati, familiale in special. Va fi un frate protector deosebit de serios si iubitor. Parintii trebuie sa favorizeze activitatile de grup deoarece Enoh prefera ca ceilalti copii sa vina ei la el, nu invers. La varsta adulta, Enoh prefera concilierea, colaborarea, ascultatul si cooperarea. Din punct de vedere sentimental este destul de vulnerabil deoarece este prea sensibil si bun. Va avea nevoie de o partenera exceptionala, dotata cu valori similare.

Enoh este atras de tot ce este original, chiar avangardist. Daca este nascut pe data de 4,13, 22, 31 sau 25 a lunii va fi atras de domeniul tehnic (audiovizual, informatica, electronica). Daca este nascut pe data de 2, 11, 20, 29 sau 9 a lunii se va indrepta spre stiintele umane (psihologie, parapsihologie, sociologie, etnologie, medicina, publicitate, marketing, drept). Apreciaza in egala masura activitatile legate de calatorii si isi pot face o cariera stralucita in turism sau in sectorul transportului. Bucataria, gastronomia sau domeniul hotelier s-ar putea s aii intereseze in egala masura dar si profesiile artistice sau cele care privilegiaza contactul cu publicul. Este foarte serios si va fi implinit din punct de vedere profesional.

Lasă un răspuns