Etimologie-  nobil, suveran, conducator (germana)

Sarbatoare- 18 mai

Erica este o femeie cu o personalitate foarte puternica. Erica pare rece si mai rezervata, dar acest lucru este de fapt felul in care isi impune ea sa se controleze pe ea insasi. In acest fel, da dovada de demnitate si de rigoare.

Erica nu este deloc usor influentabila sau maleabila. Este o femeie foarte serioasa si responsabila care simte ca se poate descurca singura, fara sa cerara ajutorul celor din jur. Este foarte mandra si orgoliul o obliga sa fie in felul acesta.

Forta si determinarea de care da dovada Erica in toate situatiile din viata sa o fac sa treaca cel mai adesea drept o persoana dura si insensibila. Dar Erica reuseste sa isi dismuleze foarte usor indoilelile, temerile sau fragilitatea sa afectiva. Erica incearca sa compenseze insa acest lucru incercand sa se convinga pe ea insasi si pe cei din jur.

Emotivitatea si sensibilitatea pe care le disimuleaza nu sunt insa atat de puternice. Moralitatea sa este foarte puternica, principiile sale la fel. Uraste superficialitatea si lejeritatea. Spontaneitatea sa o face uneori sa comita cam multe greseli. La Erica cel mai mult conteaza momentul prezent.

Erica are mare nevoie de iubire in viata sa, vrea sa fie placuta si sa le faca pe plac mereu celor din jur. Cei care o cunosc insa foarte bine stiu ca Erica are nevoie de ajutor, de siguranta si de confort. Dar este foarte selectiva in alegerile sale si nu vrea in jurul sau persoane pe care nu le stimeaza.

Erica are foarte multi pretendenti in jurul sau dar nu este interesata de cei care o curteaza, ci de cei care par indiferenti sau inabordabili. Are nevoie de un barbat independent, care sa nu o sufoce si care sa aibe o personaliatte puternica.

Erica adora solitudinea, punctualitatea si ordinea, ii place la nebunie sa stea sa mediteze, uneori fiind insa cam sceptica. Dar daca ar incerca sa comunice mai bine, ar fi mult mai usor.

Erica este foarte interesata de domeniile avangardiste si de cercetare. Deci se va simti in largul sau in cadrul unor meserii din domeniul medical, tehnic, stiintific, ecologic sau stiintific. In orice caz, poseda un potential unic, care o va ajuta sa reuseasca in orice domeniu.

Lasă un răspuns