Etimologie: cel de rasa nobila

Sarbatoare: 13 iulie (calendar catolic) si 24 decembrie (calendar ortodox)

 

Eugen este o persoana simpatica si entuziasta, calduroasa, intelegatoare si amicala. Un amestec de sarm si intelepciune. In unele situatii, Eugen se dovedeste a fi superficial, preocupat mai degraba de aspectul sau exterior decat de persoanele dragi. Inteligent si spiritual, Eugen este o natura optimista si vesela. Este un orator bun, cunoaste la perfectie arta seductiei si a persuasiunii. Nu concepe sa nu aiba studii superioare. Insa munca il atrage prea putin.

 

Deoarece cuvantul « constanta » nu il caracterizeaza deloc, Eugen are tendinta de a-si strica potentialul din cauza laturii sale curioase, dispersate. Este un adept al facilitatii, nu al dificultatii. Din fericire pentru el, Eugen este un norocos, s-a nascut sub o stea norocoasa. Increzator in propriile forte, este extrem de mandru de faptele sale. Reusita sa, atat de asteptata, nu este la inaltimea orgoliului sau nemasurat. De aceea, va avea tendinta sa isi impresioneze anturajul recurgand la miciuna, exagerari si megalomanie. Dezamagit, ar putea cadea prada unui viciu sau mai multor vicii. Eugen nu este facut pentru o viata grea.

 

Copil, parintii trebuie sa ii supravegheze aceste tendinte si sa actioneze din timp. Trebuie sa ii permita sa isi dezvolte inclinatia pentru cantec, muzica si limbi straine si sa ii dea cat mai multe responsabilitati fara sa uite sa il incurajeze de fiecare data.

 

Eugen este un adept al lucrurilor facile, al placerilor oferite de viata. Pentru el, viata este un joc. Este generos si ii place ca oamenii din jurul sau sa fie fericiti, la fel ca el. Incearca sa adopte o atitudine altruista cu persoanele din anturaj. Din punct de vedere sentimental este senzual si seducator. Are toate calitatile, mai putin fidelitatea.

 

Eugen este un barbat al expresiei. Va fi atras de profesii din domeniul public (comedian, cantaret, dansator) sau de relatia cu clientii (comert, coafura).

3 COMENTARII

  1. Caracterizarea asta este ca zodiacul, spune ceva in mare, dar nu prezinta ceva concret, e doar orientativ..

  2. În mare parte, cam are dreptate, însă nu este tocmai chiar aşa…

  3. Cum sa te iei de nume ca de zodiac? Poate ce inspira numele, dar ce e scris mai sus mi se pare exagerat. Acesta e pct meu de vedere. Dupa parerea mea, acesta e un exemplu mai bun:

    1. Eugenia / Eugen
    Provine de la eugenios, nume grec ce inseamna aristocrata / aristocrat.

Lasă un răspuns