Etimologie: pios, evlavios

Sarbatoare: 22 iunie (calendar ortodox) si 2 august (calendar catolic)

 

Rezervat, neincrezator si prudent, lui Eusebiu nu prea ii plac raporturile umane, nu se simte in largul sau in colectivitate. In spatele unei atitudini reci si distante se ascunde o sensibilitate dureroasa, greu de exprimat. Eusebiu nu are incredere in fortele proprii, este un nelinistit, un sceptic si un pesimist.

 

Eusebiu este convins ca doar datorita eforturilor, capacitatii de munca si disciplinei are sanse sa reuseasca in viata, sa se realizeze. Lui Eusebiu nu ii plac schimbarile, ii este greu sa se adapteze. Detesta tot ce este artificial, este un barbat stabil, in cautarea sigurantei, pe plan financiar in special. Eusebiu avanseaza in viata incet dar sigur, ii place rutina, iubeste natura si are tendinta sa fuga de zgomot si aglomeratie.

 

Eusebiu este considerat de persoanele din anturajul sau o persoana enigmatica, careia ii place sa se izoleze. Copil, Eusebiu este destul de vulnerabil si are nevoie in permanenta de incurjari. Parintii nu trebuie sa il bruscheze niciodata pe Eusebiu sau sa il oblige sa faca ceva ce nu ii place, trebuie sa ii accepte ritmul mai lent. Eusebiu prefera sa stea in fata computerului decat sa se joace afara cu copiii. De aceea, parintii trebuie sa insiste asupra sociabilitatii si comunicarii.

 

Eusebiu apreciaza linistea, pacea si securitatea oferita de propriul camin. Cauta perfectiunea in toate, ii place ca toate lucrurile sale sa fie in perfecta ordine. Este sensibil la frumusete. Viata afectiva este importanta pentru Eusebiu, va depune eforturile necesare pentru ca in viata sa sa domneasca armonia. In ceea ce priveste partenera de viata, daca Eusebiu nu gaseste perla rara pe care o cauta va fi dezamagit.

 

Eusebiu va fi atras de o profesie din domeniul artistic sau estetic (arhitectura, decoratiuni interioare, antichitati) sau din domeniul stiintelor exacte, contabilitate sau gestiune.

Lasă un răspuns