Etimologie: viata, cea care da viata

Sarbatoare: 6 septembrie

 

Energica, Eva poseda o autoritate naturala si o mare forta de convingere. Independenta si nevoia de a da comenzi o caracterizeaza cel mai bine. Eva este o fire destul de secretoasa careia ii place sa mentina o anumita distanta fata de ceilalti ramanand in acelasi timp sociabila. In realitate, Eva se imparte intre dorinta de a place, de a fi admirata sau respectata si nevoia de a se tine cat mai departe de agitatie, aglomeratie si zgomot. Nelinistita, Eva este constienta de faptul ca viata nu este nici un joc, nici o placere. De aceea, simte nevoia sa se afunde in munca, sa se afirme si sa se simta implinita.

 

Puterea Evei de actiune este considerabila chiar daca uneori pare neregulata din cauza emotivitatii sale. Insa, dupa ce reuseste sa isi gaseasca calea, Eva isi pastreaza o anumita stabilitate. Fidela, loiala, directa si corecta, Eva are simtul datoriei insa principiile sale sunt adesea rigide.

 

Copil, Eva este inteleapta si responsabila, profund marcata si influentata de mediul familial. Simte nevoia sa fie iubita si ocrotita, ii place sa fie mereu pe primul loc. Apreciaza un lucru bine facut, nu ii place sa se piarda in detalii.

 

Eva iubeste frumosul si poseda o anumita aristocratie naturala. Este interesata de arta inca de la o varsta frageda si de estetica. Are un acut simt al justitiei si se enerveaza cand ceva nu ii iese asa cum isi doreste. Viata sentimentala este importanta pentru Eva insa nu si usoara. Eva se dovedeste a fi o femeie selectiva si idealista – alesul inimii trebuie sa fie frumos, inalt, inteligent, demn de admiratie, nici prea dominator, nici prea dominat.

 

Profesiile care o atrag sunt cele care cer simtul detaliului, al preciziei, profesii in raport cu sanatatea, dietetica, biologia, imobiliarele, arta sau stiintele exacte.

1 COMENTARIU

  1. […] Eva. Numele Eva inseamna « a trai ». Deci este un nume ideal pentru cele care sunt aventuroase si avide de libertate. O amprenta a senzualitatii si a lucrurilor gurmande, Eva iubeste diversele placeri ale vietii. […]

Lasă un răspuns