Etimologie: fericire, noroc

Sarbatoare: 1 februarie (calendar ortodox) si 7 martie (calendar catolic)

 

Enigmatica si misterioasa, asa este Felicia. Discreta, timida si rezervata, Felicia nu este intotdeauna coerenta in comportamentul sau: adesea nelinistita sau nervoasa, Felicia se indoieste de propriile sale capacitati si are tendinta sa se inchida in sine. Felicia poate reactiona in felul urmator in aceasta situatie: imprumutand un itinerar nu tocmai conformist sau clasic. Felicia are nevoie de aventura, independenta si libertate. Inteleapta si introvertita, Felicia este interesata sa invete cat mai multe lucruri de-a lungul vietii, este pasionata de mister, religie, filozofie si tot ce tine de avangarda. Curioasa, Felicia are o personalitate aparte.

 

De-a lungul vietii, Felicia va cunoaste, rand pe rand, faze de exaltare, de entuziasm, de hiperactivitate urmate de faze de indoiala si de pasivitate. Indrazneata uneori, Felicia se dovedeste a fi timorata si tematoare chiar daca nu isi exteriorizeaza de cele mai multe ori angoasele si pare mai simpla decat este in realitate. Copil, Felicia este sensibila insa receptiva la mediul in care se afla. Pe masura ce inainteaza in varsta, Felicia isi doreste sa paraseasca cat mai repede casa familiala pentru a gasi afectiunea unei persoane de sex opus, primordiala pentru ea. Parintii trebuie sa fie prezenti in viata Feliciei, sa o incurajeze in permanenta si sa facorizeze comunicarea.

 

Preocupata de viata sentimentala, Felicia este o persoana cooperanta. Prietenia ocupa un loc special in viata sa si se arata deschisa, disponibila si serviabila cu prietenii sai. In iubire, Felicia este fidela si stie sa isi asculte partenerul, sa comunice cu el. Fie isi alege un partener mai in varsta decat ea, dupa modelul tatalui sau sau din contra, unul mai tanar, pe care sa il creasca ea.

 

Felicia va fi atrasa de profesii precum secretara, vanzatoare, invatatoare, infirmiera, informaticiana sau de profesii care privilegiaza mobilitatea si schimbarea.

 

Lasă un răspuns