Etimologie: prieten, cal

Sarbatoare: 11 octombrie (calendar catolic)

 

Fara indoiala, Filip are un temperament puternic. Nervos, activ si energic, Filip are nevoie in permanenta de miscare altfel risca sa devina intolerant, iritabil si agresiv. Trece cu usurinta de la entuziasm la neliniste, de la optimism la ganduri negre, dramatizand totul si amplificand teribil momentul prezent. Filip este o persoana care isi dezorienteaza anturajul. De fapt, uniunea cifrelor active 7 si 8 si asociatia valorilor de foc, pasiune, exagerare, autoritate, activitate si impulsivitate cu valorile de apa, pasivitate si sensibilitate, ii confera aceste trasaturi de caracter. Prin urmare, Filip pare o persoana cu personalitate dubla, contradictorie. Acelasi lucruri se pot afirma si despre centrele sale de interes: Filip poate trece cu usurinta de la sportul de competitie la metafizica si domeniile artistice.

 

Copil, Filip pune la grea incercare rabdarea parintilor sai. Acestia trebuie sa il indrume spre o activitate fizica (dans, sport) si trebuie sa se asigure de faptul ca i se dezvolta latura sensibila prin intermediul unei activitati teatrale, muzicale sau artistice. In copilarie, Filip lasa impresia unui baiat salbatic, in orice caz o fiinta aparte sau din contra, a unei persoane care isi doreste sa se impuna.

 

Filip are gustul puterii, ii place sa dea ordine, nu sa le execute. Reusita il atrage ca un magnet, este preocupat de bunastarea materiala. Din punct de vedere sentimental, Filip se simte adesea neinteles si poate suferi din cauza singuratatii. Formidabil, pasional, demonstrativ, generos, Filip  poate deveni, in unele situatii, acid, gelos, posesiv si violent.

 

Cu o astfel de personalitate, alegerea profesionala nu este una usoara. Filip este atras de domeniile urmatoare: comert si finante, o profesie din domeniul cercetarii, o profesie in cadrul careia spiritul sau critic este util, o meserie din domeniul stiintelor, artelor sau parapsihologic.

Lasă un răspuns