Etimologie: in floare

Sarbatoare: 7 noiembrie

 

Deschisa si comunicativa, Florentina poseda mult sarm si magnetism. Sociabila, extrovertita, Florentina este simpatica, zambitoare si placuta. Florentina pare sa fie facuta pentru a se exprima, a vorbi si a se distra. Cauta in permanenta sa socializeze, sa schimbe idei cu cei din jur. In unele situatii, Florentinta pare derutanta din cauza firii sale contradictorii. Astfel, Florentina trece ba prin stari de buna dispozitie, raspandind veselie in jurul sau, ba prin situatii dificile in incercarea de a invinge singura greutatile vietii de zi cu zi. In primul caz, Florentina lasa impresia de o anumita lejeritate, de parca viata sa ar fi un simplu joc. In al doilea caz, domina fermitatea si seriozitatea.

 

Florentina este o femeie a concretului, materialista care nu pierde niciodata din vedere latura financiara a lucrurilor. Ar putea fi o excelenta femeie de afaceri, persuasiva si incisiva, curajoasa si determinata.

 

Copil, parintii trebuie sa se asigure de dezvoltarea armonioasa a celor doua tendinte complementare, fara sa privilegieze una din ele. In cazul Florentinei trebuie incurajata creativitatea, facultatea de comunicare si de exprimare insa si inclinatia spre muzica, cantec si teatru. Parintii trebuie sa o invete sa fie ordonata si metodica, disciplinata. Atentie la facturile la telefon odata cu aparitia primului Romeo in viata Florentinei.

 

Florentina apreciaza linistea si calmul, securitatea si stabilitatea. Chiar daca se intampla, in unele situatii, sa fie sofisticata, Florentinei ii plac lucrurile naturale, simple, sobre si autentice. Isi doreste sa isi construiasca frumos viata sentimentala. Vrea un partener de viata serios si seducator totodata.

 

Florentina va fi tentata de profesiile comerciale, de cele in raport cu publicul, cu limbile straine sau de cele in care vocea este importanta – cantareata, actrita,  avocat, comediana, profesoara – , de profesiile in raport cu gestiunea sau cu finantele, bancile.

2 COMENTARII

  1. Jijie Tomita Florentina

    Intradevar asa sunt eu care ma numesc Florentina ,este o buna caracterizare a numelui meu de botez.Un profil socio- psihologic determinant si precis care din punct de vedere afectiv nu ramine pasiva cu realitatea sentimentelor.

Lasă un răspuns