Etimologie- spirit liber (italiana)

Sarbatoare- 9 martie

Francesca este o femeie foarte secretoasa si rezervata, care pare foarte misterioasa. Este introvertita, uneori chiar ingrijorata sau angoasata si isi pune mereu foarte multe intrebari. Cel mai adesea, este interesata de domeniile spirituale, metafizice si filozofice.

Francesca este utopista, stand si visand mereu la o lume mai buna. Dar nu pierde din vedere nicio ocazie in care ar putea sa invete mai mult. Toate proiectele sale sunt duse la bun sfarsit datorita incapatanarii si determinarii de care da dovada.

Francesca este si o persoana de o sinceritate dezarmanta. Nu ezita atunci cand vine vorba despre a spune ceea ce simte. Dar nici nu vrea in acelasi timp sa ii raneasca pe cei din jur. Este foarte optimista, are un spirit liber si face orice pentru a –si transmite buna dispozitie. Ramane foarte discreta cu privire la problemele sale si detesta sa abordeze subiecte mai grave sau mai triste.

Francesca stie cum sa isi revina dupa un esec si cum sa invete sau sa profite de pe urma sa. Obstacolele sau nereusitele nu o descurajeaza deloc. Are incredere deplina in ea, fara sa fie insa pretentioasa.

Iubeste sa descopere mereu lucruri noi, peisaje noi, sa faca fata unor provocari noi, sa experimenteze lucruri noi… dar intalneste dificultati atunci cand vine vorba despre a se supune regulilor. Autoritatea i se pare cel mai adesea abuziva sau ridicola. Este foarte amabila, dar asta nu inseamna ca este si naiva.

Dar in spatele numelui de Francesca se ascunde si o persoana foarte blanda, pentru care maternitatea este foarte importanta. Este si foarte romantica, mereu in cautarea marei iubiri.

 

Francesca este atrasa de tot ceea ce inseamna fabulos, exoterism, bizar si magic. Adica de tot ceea ce este neobisnuit si misterios mai ales.

Dar din punct de vedere sentimental, se agata de himere si de utopii. Deci are numeroase dificultati in atingerea idealului. Marginalitatea poate sa fie deci parte integranta din viata sa.

Se va simti cel mai bine in meserii legate de psihologie si paraspsihologie, inteligenta artificiala, nmedicina sau profesii care au un orar mai special. Cele legate de arta sau de un anumit diagnostic sunt esentiale.

Lasă un răspuns