Etimologie – sabie

Sarbatoare – 7 mai

Emotiva, Ghizela este dotata cu o mare sensibilitate si este, cel mai adesea, extrem de preocupata de familia si de caminul sau. Este o persoana activa, dinamica si independenta, dornica sa isi ia zborul devreme din casa parinteasca si sa isi asume responsabilitati. Va face tot ce ii sta in putere sa mentina echilibrul in jurul sau. Aerul sau linistit, aparenta sa calma, flegmatica chiar, aduce confort si atrage. Cu toate acestea, in unele situatii Ghizela este excesiv de nervoasa dar incearca sa compenseze acest lucru prin unele activitati bine orchestrate deoarece poseda simtul organizarii.

De obicei diplomata si nuantata, Ghizela poate, din cauza impulsivitatii sau emotiilor, sa comita unele greseli. Totul la ea este aflat in stransa legatura cu motivatia. In momentul in care isi doreste cu adevarat ceva va sti sa isi mobilizeze curajul, vointa si o energie imensa pentru a ajunge la scopul, la obiectivul propus. Cel mai adesea, necunoscutul sau dificultatea o atrag, ii plac provocarile, ii place sa se autodepaseasca. Ghizela este o femeie foarte scrupuloasa si perfectionista, cu o multime de obligatii si constrangeri. Exista cazuri in care este dezorganizata, dezordonata, in special daca este vorba despre un domeniu care nu este pe placul sau. Copil, Ghizela este extrem de afectuoasa si vrea sa le faca parintilor pe plac, vrea sa devina responsabila si indispensabila. Armonia in familie este fundamentala pentru ea iar o neintelegere, un conflict, ar putea avea efecte dezastruoase asupra echilibrului sau. Astfel, va fi tentata sa fuga, sa evadeze pentru a nu fi confruntata cu un stres continuu. In copilarie ar putea fi tentata de arta, dans sau muzica.

Ghizela este o femeie ambitioasa, mandra si vrea sa reuseasca pentru a dirija si pentru a comanda, nu ii place sa fie pe un loc secund. Pana si in dragoste opteaza pentru pozitia dominanta si este extrem de elitista cand isi alege partenerul de viata.

In ceea ce priveste alegerea meseriei se lasa influentata de familie, nu alege ce isi doreste cu adevarat, se conformeaza dorintei parentale. Va alege o meserie in care va putea avea grija de altii precum cea de medic.

Lasă un răspuns